فروش ابر روان کننده بتن
امروزه فروش ابر روان کننده بتن و تولید بتن های خاص مانند بتن های توانمند یا بتن خود تراکم از جایگاه ویژه ای در میان مهندسین عمران برخوردار است. افزایش ارتفاع طبقات ساختمان ها و نیاز به ساخت بتن های با دوام و نفوذ ناپذیر سبب ساخت بتن های با مقاومت های بالاتر از حد معمولی یا اصطلاحا بتن توانمند( یا فوق توانمند ) شده است. از طرف دیگر با افزایش تراکم آرماتور در سازه های بتنی نیاز به ساخت بتن های با کارایی بالا که بتواند به آسانی در مقاطع پر آرماتور بتنی ریخته و متراکم شود بیش از پیش احساس می شود. به این نوع بتن ها اصطلاحا بتن خود تراکم می گویند.
ابر روان کننده ها ، فوق روان کننده های بسیار قوی بتن هستند که عمدتا بر اساس مواد پلی کربوکسیلات اتر تولید می شوند. برای خرید و فروش ابر روان کننده بتن ما را دنبال کنید.
مکانیزم ابر روان کننده ها در بتن
مواد پلی کربوکسیلات اتر دارای زنجیره های پلیمری هستند. این پلیمر ها بر روی ذرات سیمان نشسته و آن ها را باردار می کنند. با بار دار کردن ذرات سیمان ، ایجاد نیروی دافعه الکترواستاتیکی و ایجاد ممانعت فضایی و ایجاد فاصله میان ذرات سیمان سبب جلوگیری از کلوخه شدن ذرات سیمان شده و روانی مخلوط بتن تازه را به طرز قابل توجهی بالا می برد.
نحوه استفاده از ابر روان کننده های بتن
مطابق با توصیه انجام شده در استاندارد 2930 در رابطه با فروش ابر روان کننده بتن ، از ابر روان کننده های بتن نیز می توان در جهت افزایش مقاومت و روانی بتن استفاده کرد. اگر از ابر روان کننده جهت کاهش مقدار آب بتن ( کاهش نسبت آب به سیمان ) استفاده شود می توان به مقاومت های مکانیکی بالا دست یافت. در این حالت باید این افزودنی در محل کارخانه بتن و در بچینگ به بتن افزوده شود. معمولا می توان با استفاده از ابر روان کننده های بتن مقدار آب بتن را به میزان 20 تا 30 درصد کاهش داد.
اگر از ابر روان کننده در جهت افزایش میزان روانی بتن استفاده شود ( در نسبت آب به سیمان ثابت) بهتر است ابر روان کننده را در محل پروژه و به بتن داخل تراک میکسر افزود . معمولا می توان با استفاده از ابر روان کننده های بتنی میزان اسلامپ بتن را حداقل 15 واحد ( از اسلامپ حدودی 5 تا اسلامپ حدودی 20 سانتی متر ) افزایش داد. دقت شود که به دلیل قدرت بالای روان کنندگی ابر روان کننده ها باید در افزودن آن به بتن دقت بالایی لحاظ گردد، چراکه افزودن بیش از حد این محصول به بتن می تواند بتن را دچار عدم گیرش یا آب انداختگی ( اصطلاحا اووردوز) کند.
موارد کاربرد استفاده از ابر روان کننده های بتن
- ساخت بتن پر مقاومت ( توانمند ، فوق توانمند): . همانطور که می دانیم یکی از مهم ترین اصول افزایش مقاومت و دوام بتن کاهش نسبت آب به سیمان است. بتن های توانمند معمولا نسبت آب به سیمان کمتر از 0.3 دارند. استفاده از ابر روان کننده های بتن می تواند سبب کاهش میزان آب بتن به میزان حداقل 20 درصد گردد . مزیت مهم ابر روان کننده ها نسبت به فوق روان کننده های بتنی قدرت بیشترین روان کنندگی این محصولات است. به همین دلیل با مقدار مصرف معقول این محصول می توان به هدف مد نظر دست یافت.
- ساخت بتن خود تراکم ( SCC) . بتن خود تراکم بتنی است که به علت دارا بودن روانی و کارپذیری بالا، در مقاطع پرآرماتور به آسانی ریخته و متراکم می شود. ابر روان کننده های بتنی ( مخصوصا ابر روان کننده های اصلاح کننده ویسکوزیته بتن) مناسب ترین افزودنی های بتنی جهت ساخت بتن خود تراکم هستند. در ارتباط با این محصول در ادامه به طور مفصل توضیحاتی ارائه خواهد شد. لازم به ذکر است که ساخت بتن خود تراکم دقت و تجربه بالایی را می طلبد و گاهی نیاز در هنگام ساخت این محصول بخشی از افزودنی در محل کارخانه بتن و بخشی از آن در محل کارگاه به بتن اضافه شود.
- کاهش میزان استفاده از سیمان: بتن های حجیم بتن هایی هستند که به علت زیاد بودن حجم بتن گرمای درون بتن به مقدار بالایی افزایش می یابد. به همین دلیل ریسک ترک خوردگی ناشی از اختلاف درجه حرارت در این بتن ها بالاست. با استفاده از ابر روان کننده های بتن می تواند مقدار آب بتن را کاهش داد. با ثابت فرض کردن نسبت آب به سیمان ، می توان با کاهش مقدار آب ، مقدار سیمان مصرفی در طرح اختلاط بتن را نیز کاهش داد.
- پمپ پذیری بتن: در ساختمان های بلند مرتبه اسلامپ و روانی بتن اهمیت بالایی دارد. چراکه اسلامپ پایین بتن سبب فشار به سیستم پمپاژ و افزایش احتمال آسیب به دستگاه ها می شود. از طرفی معمولا اسلامپ بتن در محل ریختن بتن ( مثلا طبقه دهم یک برج بتنی) نسبت به محل پمپاژ بتن ( محل تراک میکسر) افت می کند. لذا باید بتن را با اسلامپ بالا تولید کرد تا در ارتفاع ، قابل ریختن باشد. یکی از کاربرد های مرسوم ابر روان کننده های بتن در این موارد می باشد.
- استفاده جهت کارخانجات بتن آماده: همانطور که در بخش پیشین اشاره شد جهت ساخت بتن های نظیر بتن خود تراکم یا بتن توانمند گاهی نیاز است که بخشی از بتن در محل کارخانه و هنگام اختلاط اولیه بتن به آن اضافه شود و مابقی به در محل پروژه مصرف شود. در این حالت معمولا کارخانجات بتن ترجیح می دهند که از افزودنی با مقدار مصرف کم استفاده کنند . ابر روان کننده های بتنی گزینه ای مناسب جهت افزودن بتن در محل پروژه توسط کارخانجات بتن آماده است.
فروش ابر روان کننده بتن با خاصیت اصلاح ویسکوزیته بتن (Viscosity modifier admixture)
افزودنی های با خاصیت اصلاح ویسکوزیته بتن افزودنی های با پایه ترکیبی هستند که در ساخت آن از ترکیبات پلی کربوکسیلات اتر ، لیگنو سولفونات و رزین های پایدار ساز استفاده می شود. این افزودنی ها در هنگامی مورد استفاده قرار می گیرد که بتن استعداد جداشدگی و آب انداختگی داشته باشد. ابر روان کننده ها با دارا بودن رزین های جذب کننده آب سبب باقی ماندن آب در محیط بتن و از فرار آن و ایجاد پدیده جداشدگی و آب انداختگی جلوگیری می کند. هم چنین این مواد معمولا در هنگامی که بتن مشکل عدم پمپاژ دارد ( بتن در لوله های بتن گیر می کند) و یا ساخت بتن های خود تراکم بسیار کاربرد دارد.
همانطور که اشاره شد ، بتن خود تراکم بتنی است که روانی و کارپذیری بالایی دارد. این بتن ها معمولا استعداد جداشدگی و آب انداختگی بالایی دارد. به همین سبب این افزودنی ها جز افزودنی های پر مصرف جهت ساخت بتن های خود تراکم یا توانمند خود تراکم می باشد.
یکی دیگر از موارد فروش ابر روان کننده بتن و کاربرد افزودنی های ابر روان کننده با خاصیت اصلاح ویسکوزیته بتن ساخت بتن های اکسپوز است. افزودنی مورد استفاده در ساخت بتن اکسپوز باید دارای دو ویژگی عمده باشد: اول اینکه دارای خاصیت روان کنندگی بالایی باشند تا از شن زدگی و کرمو شدگی بتن جلوگیری شود. دوم باید دارای رزین های اصلاح کننده ویسکوزیته باشد چراکه آب انداختگی در این بتن ها سبب تضعیف لایه بتنی سطحی شده و در هنگام جداشدگی قالب یا ضربه ، لایه سطحی بتن دچار آسیب می شود. از دیگر افزودنی های مورد استفاده در ساخت بتن اکسپوز می توان با دیر گیر کننده بتن، ژل میکروسیلیس و روغن قالب پایه آب می باشد. الزامات ساخت واجرای بتن اکسپوز در مقاله دیگری به طور مفصل ارائه خواهد شد.
ابر روان کننده بتن
در بخش قبلی توضیحات اولیه در ارتباط با ابر روان کننده بتن مانند مکانیزم عملکرد افزودنی ابر روان کننده و کاربرد های آن مورد بررسی قرار گرفت. در این بخش قصد داریم تا به بررسی موارد دیگری از این محصول بپردازیم.
ویژگی های ابر روان کننده بتن
- افزایش اسلامپ بتن : ابر روان کننده بتن به سبب قدرت بالایی روان کننده و کاهندگی آب ، یک محصول بسیار خوب برای افزایش اسلامپ بتن به شمار می آید. به علت قدرت بالای این محصول معمولا از آن جهت بالابردن اسلامپ بتن های پرمقاومت ، بتن های دارای سنگدانه های زیر و یا نا مناسب و یا افزایش کارایی بتن های خود تراکم استفاده می شود. نکته حائز اهمیت در ارتباط با فروش ابر روان کننده این است که اولا چون مقدار مصرف آن پایین است معمولا مصرف آن نسبت به محصول فوق روان کننده یا روان کننده عادی به لحاظ ریالی به صرفه تر است. ثانیا به علت مصرف پایین این محصول ، باید هنگام مصرف آن در محل کارگاه دقت کافی در نظر گرفته شود. چراکه افزایش میزان مصرف آن می تواند منجر به افزایش زیاد از حد اسلامپ بتن یا بروز جدا شدگی و آب انداختگی در بتن شود.
- کاهش نسبت آب به سیمان: بهترین محصول جهت کاهش نسبت آب به سیمان جهت ساخت بتن های پرمقاومت ( بالاتر از 40 مگاپاسکال) محصول ابر روان کننده است. به علت قدرت بالای کاهندگی آب این محصول ، به راحتی می توان مقدار آب اختلاط بتن را به میزان 20 الی 30 درصد کاهش داد و بتن های با نسبت آب به سیمان 0.25 تا 0.35 را ساخت. معمولا اگر از ابر روان کننده بتن جهت کاهش نسبت آب به سیمان استفاده شود اختلاط آن با بتن باید در محل کارخانه سازنده بتن صورت گیرد. بنابراین معمولا در پروژه های ساخت و ساز یا افزودنی توسط کارفرما تهیه شده و در اختیار کارخانه بتن قرار می گیرد، یا توسط خود کارخانه بتن خرید افزودنی ابر روان کننده انجام شده و مورد مصرف قرار می گیرد. نکته حائز اهمیت در فروش ابر روان کننده بتن به کارخانجات سازنده بتن این است که می توان این محصول را در بسته بندی بالک های 1000 کیلوگرمی عرضه کرد. در این حالت هزینه بسته بندی این محصول حذف شده و به لحاظ اقتصادی ، صرفه بالاتری برای پروژه ایجاد می کند.
- افزایش انسجام و یکپارچگی بتن ریخته شده: معمولا بتن های با سنگدانه های زمخت و یا ماسه های دارای ذرات ریز زیاد ، علاوه بر اینکه دارای اسلامپ اولیه پایین هستند دارای ظاهری بسیار خشک و چسبنده می باشند. همچنین اگر از محصول میکروسیلیس پودری در طرح اختلاط بتن استفاده می شود به علت جذب آب بالای میکروسیلیس ، معمولا بتن بسیار خشک می شود. در این حالت استفاده از ابر روان کننده بتن می توان علاوه بر افزایش قابل ملاحظه اسلامپ بتن ( از اسلامپ اولیه 4 تا اسلامپ ثانویه 20) سبب افزایش تراکم پذیری ، انسجام و یکپارچگی بهتر بتن می شود..
- افزایش کارایی بتن های دارای میکروسیلیس:همانطور که در بخش قبلی اشاره در صورت استفاده از میکروسیلیس پودری در طرح اختلاط بتن مخصوصا در درصد های بالا می تواند سبب کاهش اسلامپ بتن شود. استفاده از ابر روان کننده های بتن می تواند علاوه بر کمک به اختلاط بهتر میکروسیلیس در فضای بتن ، سبب افزایش اسلامپ و کارایی بتن شده و سبب اجرا و پمپ پذیری بهتر آن در کارگاه می شود.
- افزایش مقاومت فشاری بتن در سنین اولیه: همانطور که اشاره شد استفاده از ابر روان کننده بتن می تواند با کاهش نسبت آب به سیمان بتن همراه باشد. علاوه بر آن استفاده از این محصول در طرح اختلاط بتن سبب پراکندگی و اختلاط بهتر ذرات سیمان در محیط آبی و فرآیند هیدراسیون سیمان با کیفیت بالاتری انجام می شود. از این دو موضوع این طور بر می آید که استفاده از ابر روان کننده در طرح اختلاط بتن می تواند سبب افزایش مقاومت فشاری بتن مخصوصا در سنین اولیه می شود.
تفاوت های میان روان کننده ، فوق روان کننده و ابر روان کننده بتن در چیست؟
در مطلب ارائه شده در این بخش و همچنین در مطالب ارائه شده در بخش روان کننده بتن و فوق روان کننده بتن جسته و گریخته به این موارد اشاره شده است. حال قصد داریم در این بخش به طور کامل به بیان تفاوت های میان این سه محصول اشاره کنیم.
مطالعه بیشتر: فروش روان کننده بتن
تفاوت های ساختاری
اصلی ترین تفاوت این سه محصول در ساخت آن ها می باشد. معمولا در ساخت محصول ابر روان کننده بتن نسبت به دو محصول دیگر از درصد مواد جامد و رزین های تقویتی بالاتری برخوردار است. به همین دلیل این محصول از قیمت بالاتری و میزان مصرف کمتری در هنگام استفاده برخوردار است. نکته مهم آن است که قیمت بالای فروش روان ابر روان کننده نباید موجب دلسردی کارفرمایان از این محصول شود. چرا که به دلیل مصرف پایین این محصول معمولا استفاده از آن با صرفه اقتصادی بالاتری نسبت به محصول فوق روان کننده و روان کننده عادی بتن برخوردار است.
تفاوت های کاربردی
به لحاظ عملکردی معمولا توصیه می شود جهت افزایش اسلامپ بتن های سازه های معمول ساختمانی ( مثلا ساختمان های تا 4 طبقه یا بتن ریزی سازه های استخری ) از محصول روان کننده بتن ، جهت افزایش اسلامپ و مقاومت بتن سازه های بلند مرتبه ( مثلا ساختمان های 10 طبقه) از محصول فوق روان کننده بتن و جهت ساخت بتن های خاص مانند بتن های توانمند یا خود تراکم SCC از ابر روان کننده بتن استفاده شود.
تفاوت های عملکردی
از دیدگاه عملکرد این افزودنی ها در بتن می توان آن را از چند جنبه مورد بررسی قرار داد. اول از دیدگاه افزایش اسلامپ بتن می توان به صورت کلی گفت از افزودنی روان کننده جهت ساخت بتن با اسلامپ با اسلامپ حدودی 10-14 ، از فوق روان کننده بتن جهت ساخت بتن با اسلامپ حدودی 15-19 و از محصول ابر روان کننده جهت ساخت بتن های اسلامپ بالاتر از 20 و یا بتن خود تراکم استفاده می شود. از دیدگاه مقاومتی معمولا از افزودنی روان کننده بتن جهت کاهش میزان آب به میزان 5 درصد و جهت ساخت بتن با میزان مقاومت حدودی 20 مگاپاسکال ، از افزودنی فوق روان کننده جهت کاهش میزان آب به میزان 12ال 15 درصد و جهت ساخت بتن با مقاومت حدود 30 الی 40 مگاپاسکال و از ابر روان کننده بتن جهت کاهش مقدار آب به میزان حدودی 20 الی 30 درصد و جهت ساخت بتن های با مقاومت بالاتر از 40 مگاپاسکال استفاده می شود.
عالی و کاربردی ♥️🌹