دستگاه بچینگ پلانت راه ماشین در واقع یک خط تولید بتن سیار بوده که بخش اصلی خط تولید بتن را برعهده می‌گیرد. این دستگاه دارای قسمت‌های مختلفی مانند منبع ذخیره آب، منبع ذخیره مصالح، باسکول، نقال، چرخ، باکت، سیلو و میکسر است. 

دستگاه بچینگ راه ماشین مانند هر سیستم دیگر در صنعت ساختمان‌ سازی دارای بخش‌ های متفاوتی است که با یکدیگر کار می‌کنند این بخش‌ها عبارت‌اند از:

  1. منابع ذخیره آب، مصالح و سیلوی سیمان

مواد اولیه ساخت بتن شامل آب و مصالح و سیمان است که در محل مورد نظر ذخیره‌ شده و این منبع جایگاهی دارد که هنگام نیاز برای استفاده کاملاً در دسترس است. بچینگ پلانت راه ماشین برای مخازن بیشتر از مخازن فلزی روذباز با سطح شیب ‌دار که پشت آن ‌ها برای تخلیه بار کامیون‌ها مناسب است استفاده‌ شده تا هنگام کار عملیات سریع ‌تر انجام شود.

2. باسکول، نقال و باکت‌ها

باسکول‌ها و نقاله‌ها و همین ‌طور با کت ها یکی از مهم ‌ترین اجزای دستگاه بچینگ پلانت راه ماشین بوده که کار انتقال مواد اولیه را از قسمت محل‌های ذخیره به محل اندازه‌گیری و میکسر برعهده دارد که این کار به وسیله چرخاب و با استفاده از نیروی محرکه موتورها صورت می‌گیرد.

میکسر صنعتی میکسر ها نیز همان‌ طور که از نامش پیداست محل میکس یا مخلوط کردن مواد اولیه و تهیه بتن بوده که انواع بسیار متفاوتی دارد و توانایی تولید انواع بتن را برعهده می‌گیرد.

در واقع توانایی تولید انواع بتن در یک دستگاه بچینگ به وسیله میکسر صورت‌ گرفته و زمانی‌ که این میکسر قابلیت خود را از دست بدهد دیگر تولید بتن صورت نمی‌گیرد. 

بچینگ پلانت راه ماشین 

مراحل استفاده از بچینگ پلانت راه ماشین 

قبل‌ از انجام بتن گیری ابتدا باید اطمینان کنید که آچارکشی دستگاه‌ها به ‌ویژه قسمت الکتروموتور گیربکس نظیر درام میکس و کریس کاری و قسمت‌های مورد نیاز آن هیچ مشکلی نداشته و کار با میکسر با مشکلی مواجه نمی‌شوید.

بعد از آن باید دریچه ‌های سیلوی سیمان را باز کرده و روشن کردن کمپرسور باد را تنظیم کرد. اطمینان پیدا کنید که برق سه‌ فاز به دستگاه با کلیدهای کنترل فازهای ورودی متصل است بعد از آن کنترل واسکازین گیربکس‌های دستگاه را مورد بررسی قرار دهیم.

بعد از آن به سراغ مرحله‌ی استفاده از این دستگاه در هنگام بتن گیری می رویم. ابتدا باید از کمپرسور باد را روشن کرده و حلزونی یا حلزونی انتقال سیمان را به باسکول‌ها راه‌اندازی کنید.

بعد از بارگیری و توزیع مصالح مختلف با فشردن کلید هر دریچه و نگه‌ داشتن آن به عقربه موردنظر که اصطلاح به آن ساعت مصالح می‌گویند این وزن مورد نیاز مصالح تعیین‌ شده و برای مرحله‌ی بعدی آماده می‌شود.

مرحله بعدی روشن کردن درام میکس یا همون دیگ هست که برای مخلوط مصالح مورد استفاده قرار می‌گیرد. بعد از آن باید نوار انتقال مصالح به دیگ را که معمولاً یک نوار ۱۵ متر عرض و اصطلاحاً نوار ۲ نامیده می‌شود را روشن کنید.

بعد از آن یک ‌سوم از آب مورد نیاز را در بتن که از مخزن آب انتقال پیدا می‌کند داخل میکسر بریزید. روشن کردن نوار نقاله های توزین مصالح که یک نوار ۹ متری است در این مرحله کاملاً الزامی است.

معمولاً برای آنکه بتوانید در وقت صرفه‌ جویی کنید ابتدا اپراتور باسکول سیمان و پر کرده و در هر مرحله بتن گریس سیمان مورد نیاز را براساس عیار اعلام ‌شده است باسکول تخلیه کنید.

انتقال بقیه آب مورد نیاز هم‌زمان با انتقال مصالح به سیمان به قسمت دیگ صورت می‌گیرد. استفاده از ویبره های هاپر توزین مصالح و قیف‌های هدایت مصالح به دیک به شکل لحظه‌ای انجام خواهد شد.

متوقف کردن دیگ و یا همان میکسر بعد از چند دور چرخیدن و اطمینان پیدا کردن از میکس کامل مصالح با استفاده از کلید استپ مربوط انجام می‌شود بعد از آن می‌توانید بتن آماده ‌شده را با استفاده از دکمه استارت مربوط انجام دهید.

مطالعه بیشتر: بچینگ پلات برنجی

اخطارهای مهم در هنگام استفاده از دستگاه بچینگ پلانت راه ماشین 

توجه کنید که قبل ‌از تخلیه از استقرار کامل وسیله حمل بتن زیر شوت تخلیه اطمینان پیدا کرده و بعد عمل تخلیه را انجام دهید. اطمینان از توقف کامل دیگ بعد از میکس و بعد از شروع برای تخلیه برای ایمنی گیربکس کاملاً ضروری است.

تکرار عمل توزیع مصالح در فاصله زمانی میکس و تخلیه بتن برای صرفه ‌جویی در زمان و آماده‌ذسازی مصالح توزیع ‌شده برای انتقال به دیگ وجود دارد اما توجه کنید که این کار را باید با نهایت دقت انجام دهید.

هنگام بهره‌برداری از دستگاه روشن و قسمت‌های مختلف آن به‌منظور ایمن‌سازی اعظم نزدیکی افراد متفرقه به دستگاه خودداری کنید این افراد ناآشنا به کارکرد دستگاه باعث می‌شود تا اپراتور دستگاه دچار اختلال شود در هنگام بروز هرگونه اشکال و ایراد در کار که ممکن است خطراتی را متوجه خود یا افراد یا دستگاه کند از کلید قطع سریع روی تابلو برای قطع کامل مدار برق استفاده کنیم.

زمانی ‌که مصالح بتن در داخل دستگاه ریخته شدند و با هنگام قطع برق ناگهانی توقف آن به هر دلیل برای جلوگیری از سفت شدن بتن ابتدا مقدار زیاد تری آب به دیگ انتقال داده و هرچه سریع‌تر نسبت ‌به تخلیه بتن اقدام کرد.

ویژگی های بچینگ پلانت BPT60

ویژگی های بچینگ پلانت BPT90

مشخصات بچینگ پلانت BPT120

مشخصات بچینگ پلانت BPT150

ویژگی های بچینگ پلانت BPT180

سخن پایانی

در این مقاله شما عزیزان را با دستگاه بچینگ پلانت راه ماشین آشنا کرده و مراحل استفاده از آن را به‌خوبی توضیح دادیم. این دستگاه از دیگر دستگاه‌های تولید بتن است که در خط تولید بتن در محل پروژه ‌های عمرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. شرکت بتنو از جمله شرکت ‌های ارائه‌ دهنده انواع مصالح ساختمانی مربوط بتن و دستگاه‌های تولید بتن آماده ‌است که در این ‌راستا توانسته با عرضه باکیفیت ‌ترین محصولات رضایت بسیاری از مشتریان خود را جلب کند.

محصولات ویژه:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.