ملات ترمیم بتن یا تعمیری و دوشاخه آب تک جزئی، سیمانی و بسیار سریع است. این محصول دارای رنگ خاکستری روشن است و برای کاربردهای عمودی، بالای سر و افقی و همچنین برای جلوگیری از تراوش فعال مایع طراحی شده است. این ملات تعمیری بسیار سریع و با اسلامپ کم ممکن است قبل از گرفتن مجموعه نهایی، ماله کشی شود، شکل داده شود، قالب گیری شود و تراشیده شود.

ملات ترمیم  یک ملات خشک آماده مصرف، مخلوط کارخانه ای و ساخته شده از مواد خام سیمانی خالص (بایندر و سنگدانه ها) است. مشخصات فیزیکی آن دارای فیزیک قوی  و مقاومت فشاری و چسبندگی/کششی است. . ملات ترمیمی بتن دلیل خاصیت پلاستیسیته خوب خود، برای ترمیمی بتن  در روش ریخته گری بتن بسیار مناسب است.

رایج ترین کاربرد ملات های تعمیری، ترمیم پوسته پوسته شدن ناشی از خوردگی آرماتور در سازه های بتنی با ورودی کلرید است. محصولات انحصاری حاوی سیمان، جایگزین های سیمان، و نرم کننده ها، و افزودنی های جبران کننده انقباض به صورت پیش مخلوط عرضه می شوند.

Table of Contents

مشخصات ملات ترمیمی بتن

تعمیر بتن می تواند به دلایل مختلفی انجام شود. این موارد عیوب ساختاری طبیعی ناشی از ته نشین شدن و تنظیم ساختمان ها در طول بالا و پایین دما گرفته تا آسیب ناشی از ورود غیرمنتظره آب یا ایجاد شده توسط خوردگی قابل پیشگیری روی تکیه گاه های داخلی باشد. در حال  هر یک از این کارها به روشی مشابه نیاز به تعمیر دارند. مهم ترین روش آن پر کردن ترک ها یا شکاف ها با ملات تعمیر بتن تخصصی، ملات تعمیری مورد استفاده ممکن است بین هر یک از تعمیرات مورد نیاز متفاوت باشد.

ملات های تعمیری بتن بر اساس کیفیت ترمیم به دو گروه سیمانی و اپوکسی تقسیم می شوند و هر دو می توانند برای کاربردهای متفاوتی مورد استفاده قرار گیرند.

انواع ملات ترمیمی بتن

در طول تاریخ چند نوع مختلف ملات ظاهر شده اند و همه نقش مهمی در روش های تولید و کاربرد ملات امروزی ایفا می کنند.

ملات گچ قدیمی ترین ملات شناخته شده تا به امروز است که قدمت آن به مصریان باستان می رسد. از ترکیب گچ و ماسه ساخته شده بود و نتیجه کاملا نرم بود.

ملات سیمان پرتلند در اواسط قرن نوزدهم به عنوان یک نوع ملات قوی تر از هر چیز قبلی اختراع شد. این به دلیل توانایی آن در خشک شدن و تنظیم با سرعت سریع، تسریع روند ساخت مورد تشویق قرار گرفت. ملات سیمان پرتلند پایه بتن امروزی است که در اصل سیمان پرتلند + شن است.

ملات آهک مخلوطی از ماسه، آهک خرد شده و آب است. قدمت این خمپاره باستانی به 4000 سال قبل از میلاد مسیح در مصر باستان می رسد. از سوزاندن سنگ آهک در کوره به دست می آید تا به آهک زنده تبدیل شود. سپس آهک سریع با آب مخلوط می شود تا آهک شل شده، بتونه آهک یا پودر آهک هیدراته تشکیل شود. در نهایت با ماسه و آب مخلوط می شود تا ملات ایجاد شود. جالب اینجاست که ملات آهک طولانی ترین زمان برای گیرش دارد و ممکن است 10 سال طول بکشد تا کاملا پس از ساخت سخت شود.

خرید ملات ترمیم کننده درشت دانه

سفارش ملات ترمیم کننده درشت دانه

ملات های تعمیری بتن سیمانی

ملات بتن سیمانی، همانطور که از نامش پیداست، ملات پایه سیمانی است که به طور سنتی در ساخت سازه ها با استفاده از بلوک های ساختمانی یا آجر استفاده می شود و یک ماده رایج برای ساخت راهروها، نرده ها و دیوارها است. ملات های ترمیم بتن سیمانی نسبت به آجرهای سازه ای اطراف بیشتر مستعد آسیب و زوال هستند که یک نکته رایج ترمیم بتن است، اما این ماده برای انجام تعمیرات لمسی یا ترمیم کامل به راحتی در دسترس است.

ملات ترمیم بتن سیمانی اصلاح شده نیز مورد استفاده قرار می گیرد، با افزودنی هایی که به کیفیت های لازم برای تعمیر کارآمد بتن کمک می کند، از جمله خواص ضد خوردگی، جلوگیری از زنگ زدگی به تکیه گاه های داخلی و محافظت در برابر جذب رطوبت.

ملات های تعمیری بتن اپوکسی

ملات های ترمیم بتن اپوکسی یک اپوکسی فرموله شده ویژه برای استفاده در کفپوش های بتنی فرسوده یا ترک خورده، برای ایجاد استحکام جدید به بتن آسیب دیده استفاده می شود و در بیشتر موارد، تعمیر دائمی را ارائه می دهد که به اندازه کافی سخت است که در برابر اکثر مصارف سنگین مقاومت کند.

ملات های ترمیم بتن اپوکسی برای استفاده در تعمیر بتن محبوب هستند زیرا به سرعت عمل می کنند و می توانند برای پر کردن ترک ها و شکاف های بیش از 50 میلی متر در عمق لایه لایه شوند و آن را برای اکثر موقعیت های تعمیر همه کاره می کند.

ملات ترمیم‌کننده بتن بر پایه سیلان  

در چندین سال اخیر با توجه به پیشرفت تکنولوژی محصولاتی و مورد توجه زیادی قرار گرفته‌اند که تاثیر بالایی بر روند ترمیم بتن داشت و این محصولات بر پایه سیمان بوده و توانسته به بستن و ترمیم ترک‌های بسیار نازک بتن کمک زیادی کند. این محصول باعث جلوگیری از ورود آب به بتن شده و درنتیجه مقاوم‌سازی بتن را نسبت‌به دیگر ترمیم‌کننده ها افزایش می‌دهد

ویژگی های ملات ترمیمی

ملات ترمیمی معمولاً از ترکیب سیمان پرتلند، آهک هیدراته، ماسه و آب ساخته می شود. نتیجه ترکیب این مواد یک ماده اتصال دهنده قوی است که برای مهر و موم کردن شکاف های بین آجر یا سایر بلوک های مورد استفاده در ساخت و ساز به نام ملات ترمیمی استفاده می شود. می توانید ملات پس از ساخت را مشاهده کنید، این خطوطی هستند که بین آجرها 7 تا 15 درصد از سطح کل دیوار را تشکیل می دهند. به عبارت دیگر ملات بسیار مهم است.

ملات ترمیمی  قرار است ضربه و استرس را وارد کند تا آجرهای شما محافظت شوند. جایگزینی ملات ارزان تر از آجر است، به همین دلیل ملات در نظر گرفته شده است که شکسته شود و در طول زمان جایگزین شود. اگر ملات خراب جایگزین نشود، آجرها تحت فشار اضافی قرار می گیرند که در نهایت منجر به شکست کامل می شود.

مهم ترین ویژیگی های ملات ترمیمی

ملات ترمیمی بتن هر چند وقت یک بار نیاز به تعویض دارد؟

همه ملات های ترمیمی افزایش سن ضعیف می شوند. به طور کلی می تواند بین 25 تا 50 سال دوام بیاورد. زمان واقعی دوام ملات قبل از نیاز به تعمیر، ارتباط زیادی با موقعیت مکانی، آب و هوای محلی، آب و هوا و تغییرات دما و همچنین کیفیت ملات و ساخت و ساز دارد.

شرایط خاصی می تواند منجر به فرسایش زودرس ملات شود مانند ساختار ضعیف، باران اسیدی، یا نوسانات شدید دما (سیکل های یخ و ذوب). هنگامی که در ملات ترک ایجاد می شود، رطوبت به داخل آن بسیار آسان می شود و آسیب زیادی وارد می کند. اگر آسیب ملات نادیده گرفته شود، فشار اضافی به آجرها وارد می شود که باعث مشکلات گران تر می شود.

نحوه استفاده از ملات ترمیمی

مرمت بتن آسیب دیده یکی از متداول ترین مواردی است که معماری به وجود می‌آید. زمان و تاثیر عوامل جوی و اقدامات مکانیکی به تخریب ساختمان ها کمک می کند. آنها نیاز به تعمیر و نگهداری مناسب و مکرر دارند.

طیف وسیعی از محلول ها از ملات برای ترمیم و پوشش اسکیم تشکیل شده است. ملات برای ترمیم برای بازسازی قسمت های آسیب دیده بتن استفاده می شود.

کلات ترمیمی بتن برای کلیه ملات های ترمیم مورد استفاده در ضخامت های چند سانتی متری ضروری است تا از ایجاد ترک هایی که کار را به خطر می اندازند جلوگیری شود. به همین دلیل ملات هایی که برای تعمیر بتن به نام “ملات های ترمیمی بتن ” شناخته می شوند که با الیاف مصنوعی تقویت شده اند.

ابتدا باید آماده‌سازی بستر ترمیم‌کننده های بتن انجام شود. بدین‌معنی است که سطح موردنظر باید تمیز و فاقد هر گونه مواد آلاینده باشد تا بتواند از سستی و ضعف بتن را مشخص کند. سپس بعد از شستن و تمیز کردن سطح موردنظر باید به عمق ۱۰ سانتی‌متر تخریب شود. این سطح باید خدشه‌دار بوده و ناهمواری‌های با قطر ۵ میلی‌متر با فواصل ۲۰ میلی‌متری داشته باشد. چنانچه با سطوح آلوده و سست برخورد کردید باید با سرپرست کارگاه هماهنگ کرده تا نسبت‌به تمیزکاری و برشکاری هماهنگی های خود را انجام دهند. در صورتی که آماتور ها رنگ زده هستند و سلامت بودند نسبت‌به زنگ زدایی آن‌ها توسط یکی از روش های ماسه پاشی اقدام کنید. درصورتی‌که تمامی آرماتور دچار خوردگی هستند باید نسبت‌به تعویض آن‌ها اقدام کرد.

ملات ترمیمی بتن

مراحل استفاده از ملات ترمیمی 

مرحله اول آماده سازی سطح

آماده‌سازی سطح را مطابق باید با دستورالعمل‌های فنی مؤسسه بین‌المللی تعمیر بتن (ICRI) به شماره 03730 انجام داد.  ابتدا باید بستر موجود را به‌طور مکانیکی ساییده کرده تا تمام بتن ناصاف برداشته شود. سعی کنید  از نیروی بیش از حد استفاده نکنید. زیرا ممکن است باعث شکستگی ریز در سطح شود. بستر باید از نظر ساختاری سالم و عاری از هرگونه آلاینده ای باشد. توجه داشته باشید که سطح آماده شده باید عاری از گرد و غبار و دارای مشخصات کافی برای اطمینان از قفل مکانیکی کافی باشد.

باید تمام فولادهای تقویت کننده را کاملاً در معرض دید قرار دهید و از حداقل فاصله ¾ اینچ (19.1 میلی متر) در پشت فولاد تقویت کننده اطمینان حاصل کنید. آماده سازی فولاد تقویت کننده را مطابق با دستورالعمل فنی شماره 03730 ICRI انجام دهید.

منطقه مورد تعمیر را قبل از خیس کردن و اعمال پوشش دوغاب در شرایط خشک سطح اشباع (SSD) و عاری از آب آماده کنید و سپس آن  بستر SSD را با یک پوشش دوغابی پر کنید. قبل از استفاده از MEADOW-PATCH 5 اجازه دهید روکش دوغاب چسبنده شود. اجازه ندهید پوشش دوغاب بدون چسبندگی شود.

مرحله دوم مخلوط کردن مواد 

به ازای 3.5 – 4 لیتر (3.30 – 3.78 لیتر) آب آشامیدنی سک کیسه بسته به قوام مورد نظر خود را در ظرف 3 تا 5 دقیقه در دمای 77 درجه فارنهایت (25 درجه سانتیگراد) مخلوط کرده تا یک دست شود.

مرحله سوم قرار دادن ملات:

ملات را در سطح آماده سازی شده بریزید. ملات را در مورد نظر را با ماله چوبی یا فولادی بریزد و زیاد آن را فشار ندهید. زیرا ممکن است فشار زیاد به سطح آسیب وارد کند.

ملات ترمیمی بتن
ملات ترمیم بتن ماده ای  شامل سیمان ، ماسه ، آب ،سیلیس و مواد افزودنی مانند رزین ها و …است که ترکیب این مواد ، ماده ای یکنواخت و دارای مقاومت بالا را بدست می دهد که برای ترمیم و تعمیر سطوح بتنی کارایی دارد.

 

آشنایی با ملات ترمیمی   

بتن به عنوان یک ماده مقاوم و دارای استحکام و دوام بالا شناخته می شود اما عوامل مختلفی می تواند بر کیفیت بتن تاثیر بگذارد و سبب تخریب بتن و کاهش استحکام آن شود.

ملات ترمیم بتن ماده ای  شامل سیمان ، ماسه ، آب ،سیلیس و مواد افزودنی مانند رزین ها و …است که ترکیب این مواد ، ماده ای یکنواخت و دارای مقاومت بالا را بدست می دهد که برای ترمیم و تعمیر سطوح بتنی کارایی دارد.

تعمیر بتن به منظور طولانی تر شدن عمر یک سازه تا رسیدن به عمر مفید سازه انجام می شود.علاوه بر عملکرد فنی مواد ترمیمی ، بین قسمت تعمیر شده و سازه اصلی از نظر شکل ظاهری باید هماهنگی کامل وجود داشته باشد و همینطور بازیابی زیبایی هندسی و یکپارچگی ساختاری از دیگر عوامل استفاده از ملات ترمیمی است. در طی زمان، سازه های بتن و حتی ترمیم کننده ها دچار آسیب و فرسایش می شوند، ترمیم و تعمیر سازه های بتنی با انواع مختلف افزودنی و روش های گوناگون، به منظور حفظ و نگهداری سازه انجام می گیرد.

در تهیه ی ملات ترمیمی توجه به نکاتی مانند جذب مویرگی آب، کربناته شدن تسریع شده، مهاجرت یون های کلرید، مقاومت الکتریکی و میزان انقباض ملات ضروری می باشد.

 آسیب هایی که در طول زمان و به علت شرایط مختلف به سازه های بتنی تحمیل می شود را می توان به انواع مختلفی مانند: خوردگی، سولفاته شدن، مشکلات حین اجرای پروژه، وجود اسید ها و قلیاها و واکنش های آن ها و…تقسیم کرد.در ساختمان های تجاری با توجه به حجم بیشتر سازه بتنی ، نیاز به ترمیم بیشتر احساس می شود.

توجه داشته باشید که تعمیر بتن تنها به رفع مشکلات ساختاری کمک می کند اما در ترمیم بتن علاوه بر رفع مشکلات ساختاری، زیبایی شناسی سطح هم مورد توجه قرار می گیرد.

با توجه به شرایط انجام فرآیند، میزان آسیب، محدودیت زمانی و مکانی و اقتصادی و… می توان از روش ها و مواد مختلفی برای ترمیم سازه بتنی بهره برد اما در کل ملات ترمیم کننده بتن با توجه به شرایط استفاده آسان و بهره وری بالا، برای این کار مناسب تر و مقرون به صرفه است.

ازانواع عیوب سازه ای بتنی، می توان به عیوب سازه ای و غیر سازه ای اشاره کرد.منظور از عیوب سازه ای، عیوبی ست که باعث اختلال در ظرفیت باربری سازه می شود باید توجه کرد عمل ترمیم باید بتواند بار وارد شده به خود و سازه را حمل کند.

در عملیات ترمیم بتن غیر سازه ای، عملیات انجام شده باربری نبوده و فقط برای زیباسازی و جلوگیری از عملیات بهربرداری مانند نشت آب و…حایز اهمیت است.

عوامل عیوب سازه ای طیف گسترده ای دارند مانند:خوردگی میله ها، سولفاته شدن،  تبلور نمک، سایش و پدیده کاویتاسیون، واکنش قلیایی سنگ دانه ها، مشکلات حین انجام پروژه وعمل آوری(ساخت وساز ضعیف، خطای طراحی و عدم نگهداری اصولی)و آسیب فیزیکی(انجماد یا ذوب،انقباض، سایش و اصطکاک) و…

عملیات ترمیم سازه های بتنی انواع مختلفی دارد که از ان جمله می توان به قالب بندی و بتن ریزی با بتن حاوی افزودنی بتن، بتن پیش آکنده، شاتکریت، ترمیم دستی، تزریق رزین اپوکسی، بتن اصلاح شده با پلیمر یا انواع چسب بتن و…اشاره کرد.

از روش ها و مواد گوناگونی می توان برای ترمیم بتن بهره جست که یکی از آن ها، ملات ترمیم کننده بتن است که برای تعمیرات در ابعاد کوچک و خاص کاربرد دارد و معمولا به صورت آماده در بازار موجود است. این محصول تاریخ انقضا ندارد و پس از اجرا دچار ترک های ناشی از انقباض و جمع شدگی نخواهد شد.

در پوشش های نفوذ ناپذیر، امکان ایجاد تنش  به دلیل عدم مهاجرت رطوبت از بستر به سطح وجود دارد.اضافه کردن پلیمر به ملات های ترمیمی موجب بهبود تشکیل پیوند در چرخه ی دمایی گسترده می شود. همپنین اضافه کردن الیاف کربن کوتاه به دلیل کنترل توسعه ی ترک ، موجب کاهش جمع شدگی ملات می شود.

 

 

مزایای استفاده از ملات تعمیراتی بتن

 

کاربرد های ملات ترمیم کننده بتن بر پایه سیمان

ملات ترمیمی
پیش از ریختن ملات ترمیمی سطح را مرطوب کرده و با توجه به عمق کار ملات ترمیمی را در یک یا چند مرحله اضافه کنید (حد معمول استفاده از 2 کیلوگرم ملات برای ضخامت 1 میلی متر در هر متر مربع است). ملات ترمیمی باید پشت میلگرد ها متراکم و فشرده شوند.

 

روش اجرای ملات ترمیمی

پیش از اجرای بتن ترمیمی، ابتدا باید سطح کاملا تمیز و عاری از هر گونه آلودگی مانند رنگ، روغن، گریس و …باشد و همینطور باید نقاط  سست را جدا کرد تا چسبندگی بین ملات ترمیمی و لایه ی زیرین به خوبی اتفاق بیفتد و از طبله و پوسته شدن بتن جلوگیری شود. برای این کار می توان از سند بلاست یا فشار آب قوی استفاده کرد و اگر میلگرد داخل بتن وجود دارد فضای پیرامون میلگرد حداقل 1 سانتیمتر تخلیه شود تا زنگ زدایی و پر شدن توسط ملات ترمیمی امکان پذیر باشد. ظرفی مناسب با گنجایش مورد نیاز را در نظر بگیرید (حدود 4 لیتر آب برای 20 کیلو پودر ترمیم کننده).به ترتیب آب و سپس پودر ترمیم کننده را در هنگامی که میکسر در حال کار است ، در ظرف ریخته و یک ترکیب یکنواخت بدست آورید.

پیش از ریختن ملات ترمیمی سطح را مرطوب کرده و با توجه به عمق کار ملات ترمیمی را در یک یا چند مرحله اضافه کنید (حد معمول استفاده از 2 کیلوگرم ملات برای ضخامت 1 میلی متر در هر متر مربع است). ملات ترمیمی باید پشت میلگرد ها متراکم و فشرده شوند.

ملات آماده شده باید سریعا مصرف شود و از مصرف ملات خشک شده پرهیز شود.

اگر ترمیم در دو یا چند لایه انجام می شود ، فاصله ی اجرای بین دو لایه باید پس از گیرش اولیه و در حدود سه ساعت پس از اجرای لایه ی پیشین انجام شودو بهتر است قبل از اجرای لایه جدید ملات، سطح قبلی با کاردک کمی خراشیده شود تا چسبندگی بهتر انجام شود.

در 48 ساعات اولیه باید عمل کیورینگ انجام شود وسطح را از تابش نور مستقیم خورشید، یخ زدگی ، باد و هر عامل مهاجمی محافظت کرد.

 سطح اجرای عملیات تا چند روز با استفاده از پوشش خیس یا اسپری آب مرطوب نگه داشته شود.

نکته: می توان برای افزایش چسبندگی ملات، به ازای هر کیسه 20 کیلویی پودر ترمیم کننده ، 2 کیلو چسب بتن هم به ترکیب اضافه کرد.

هنگام کار با پودر ترمیمی از دستکش و عینک و ماسک استفاده شود و در صورت برخورد با پوست یا چشم فروا با آب شستشو داده شود.

ترمیم کننده بتن پایه سیمانی عموما در شرایط بدور از تغییرات شدید دمایی و نور خورشید یک سال تاریخ مصرف دارند و بهترین دمای انبارش 10 تا 30 درجه سانتیگراد است.

 

 

انواع مواد ترمیم کننده

ترمیم کننده نوعی پودر آماده مصرف بر پایه ی سیمان ، فیلرهای قوی وپلیمرها و افزودنی های با انعطاف بالا است که وقتی آب به آن افزوده می شود به بافت نرم و انعطاف پذیربا قابلیت چسبندگی بالا می رسد. این ملات آماده مصرف برای ترمیم قطعات بتنی پیش ساخته ، یکدست کردن کرمو شدگی و آسیب دیوار و ستون و…کاربرد دارد.

مواد ترمیم کننده انواع مختلفی دارند که با توجه به ابعاد ناحیه نیاز به ترمیم ، مقاومت شیمیایی مورد نیاز، نوع عیب (سازه ای یا غیر سازه ای بودن) و…انتخاب و استفاده می شوند.

انواع ملات آماده ترمیم کننده بتن

  1. ملات پایه سیمانی
  2. ملات پلیمری
  3. ملات نیمه پلیمری
  4. چسب اپوکسی
  5. چسب لاتکس

 

 

ملات ترمیم کننده بتن با پایه ی سیمانی

 این ملات نوعی پودر آماده حاوی پلیمرهای چسب بتن است که موجب انعطاف پذیری و چسبندگی بالا این ملات با مصالح ساختمانی می شود.علاوه بر ایجاد خاصیت ترمیم کنندگی ، این ملات مانند محافظ روی سطح بتن عمل کرده و مانع نفوذ مواد خورنده به داخل بتن می شود.

مزایای ملات ترمیمی پایه سیمانی:این ملات دارای مقاومت بالا در برابر شرایط محیطی و چسبندگی فوق العاده  برای ترمیم بتن های مختلف است. گیرش اولیه سریع و اجرای آسان از دیگر مزیت های این ملات است. این ملات برای پر کردن سوراخ های بتن کرمو، صاف کردن و عایق بندی سطح بتن(از بین بردن خلل و فرج ) و…کاربرد دارد.

ملات ترمیم کننده ی بتن با پایه ی پلیمری 

این ملات نوعی پودر ترمیم کننده ی بتن معمولی با دانه بندی مناسب و بدون انقباض است که به دلیل دارا بودن پلیمرهای اکتیوشونده در ساختار این پودر، با قدرت زیادی به سطح زیر کار می چسبد و باعث بالا رفتن مقاومت فشاری می شود.

از ویژگی های مثبت این ملات می توان به قدرت چسبندگی و مقاومت بالا در برابر سایش و خراش ، قابلیت تسطیح سطوح ناصاف، اجرای آسان و نفوذ پذیری کم اشاره کرد.

برای اجرای این ملات باید سطح زیر کار صیقلی و به دور از هر گونه پستی و بلندی و هر گونه آلودگی باشد.ابتدا سطح زیر کار را مرطوب کرده تا ازایجاد ترک به علت خشکی سطح زیرین ، جلوگیری شود. اگر ترکی عمیق در سطح وجود دارد کمی ملات را با ماسه ترکیب کرده و داخل ترک را کاملا پرکنید.

ملات ترمیم کننده بتن بر پایه ی نیمه پلیمری

این ترمیم کننده بر پایه ی سیمان قرار دارد که به علت وجود رزین و پلیمردر ساختار آن ، علاوه بر قدرت چسبندگی بالا ، به عنوان آب بند کننده نیز کاربرد دارد. با توجه به حساسیت بحث آب بندی در استخرها، استفاده از این نوع ملات میتواند کمک خیلی موثری در آب بند کنندگی استخرها داشته باشد.از کاربردهای این ملات ترمیم کننده ، می توان به تعمیر ومحافظت قطعات بتنی دریایی ، پل ها و اسکله ها و تمام سطوحی که در تماس با آب هستند اشاره کرد

ملات ترمیم کننده بتن با پایه ی اپوکسی

 بدلیل فرسایش سطح بتن که حاصل عوامل مختلفی مانند ضربه های مکانیکی و خوردگی بوسیله ی مواد گوناگون شیمیایی است به مرور زمان سطح دارای پستی و بلندی شده و علاوه بر از بین رفتن سطح باعث ایجاد آلودگی در محیط هم می شود. بنابراین استفاده از یک ماده ی محافظتی قوی که سطح را در برابر ضربات مکانیکی وعوامل شیمیایی خورنده حفظ کند و همینطور باعث بالا رفتن  چسبندگی به سطح زیرین شود ، منجر به تولید ملات بسیار قوی و با مقاومت بالا بر پایه رزین اپوکسی شد که قدرت بالایی در اتصال دو لایه ی جدید و قدیمی بتن دارد.

این ملات سه جزیی  و بدون حلال بوده و برای کار در سطوح افقی و عمودی مناسب است و در مقابل ضربات مکانیکی ، مواد شیمیایی و اسید ها مقاومت خوبی دارد.

از مزایای استفاده از این ملات ترمیم کننده می تون به موارد زیر اشاره کرد، ضریب انبساطی کم و در نتیجه پایداری در برابر تغییرات دمایی ،مقاومت مکانیکی ، خمشی، کششی و فشاری بالا، مقاومت در برابر نفوذ آب و محلول های شیمیایی ، تنوع رنگ و مصرف آسان و شستشوی راحت حتی با مواد شوینده و چسبندگی زیاد به لایه زیرین ملات اشاره کرد.

از کاربردهای ملات ترمیمی پایه اپوکسی می توان موارد زیر را نام برد، آب بندی سطح، امکان کاشت میلگرد و قطعات در بتن و فیکس کردن آنها، پر کردن فضای خالی بین بتن، ایجاد لایه ی محافظتی در سازه های دریایی ومحافظت در برابراثر مواد شیمیایی بر روی بتن یا فلزوایجاد پوشش مناسب معابر و…

 

ترمیم کننده بر پایه ی چسب لاتکس

این ترمیم کننده به شکل پودر بر پایه ی  سیمان در بازار موجود است که به علت وجود رزین و مواد افزودنی به راحتی در ترکیب با آب ، خمیری با خصوصیات قابل توجه بوجود می آورد.از خصوصیات این ترمیم کننده می توان به چسبندگی بالا بدون نیاز به مواد کمکی، قابل چشم پوشی بودن انقباض خشک شدن آن و قابلیت اجرا در انواع سطوح افقی و عمودی بدون ایجاد جمع شدگی و ترک خوردگی، مقاومت بالا در برابر تغییرات دمایی و عوامل شیمیایی و… اشاره کرد.

این ترمیم کننده در زمینه ی ترمیم آسیب هایی از قبیل ترک، شکستگی ، تخلخل، آسیب دیدگی پلکان و نماها وقطعات پیش ساخته ، ایجاد سطح صاف و صیقلی برای ایجاد نما و عملیات زیرسازی برای کاشی کاری و…استفاده می شود.

توجه به این نکته ضروری است که این ترمیم کننده بتن نمی تواند نقش سازه ای یا باربری را اجرا کند و تنها به منظور زیبا سازی و نما در سطح سازه کاربرد دارد و همینطور نمی تواند به تنهایی نقش آب بند کننده داشته باشد و در صورت نیاز به آب بند کنندگی باید از مواد مخصوص به ملات ترمیم اضافه کرد.

 

ترمیم ستون های بتن

مشکلات موجود در ستون های بتنی را میتوان به دو دسته سازه ای و غیر سازه ای تقسیم کرد.مشکلات سازه ای مانند:ترک های بزرگ با عمق زیاد که در اثر حوادث و خوردگی ایجاد می شود، شکستگی بتن، ایجاد درز سرد در بتن و…

از مشکلات غیر سازه ای می توان به کرمو بودن و وجود خلل و فرج زیاد در بتن، شکستگی با عمق کم و ترک سطحی اشاره کرد.

انواع روش های ترمیمی ستون های بتنی

– پر کردن ترک های ایجاد شدن در ستون با تزریق رزین اپوکسی

– ترمیم شکستگی و خوردگی ستون با استفاده از چسب اپوکسی و ملات سیمانی اصلاح شده با پلیمر

– ایجاد اتصال بین دو لایه قدیمی و جدید بتن با استفاده از چسب اپوکسی

– پوشش ترک های سطحی با استفاده از مواد محافظتی الاستومری

– ترمیم با استفاده از دوخت سازه بوسیله تزریق رزین و کاشت میلگرد

ترمیم دیوارهای بتنی

عیوب موجود در دیوار ها را می توان به دو دسته سازه ای و غیر سازه ای تقسیم کرد.

  1. مشکلات سازه ای مانند: ترک های عمیق با عرض زیاد بر اثر زلزله، آتش سوزی و خوردگی. شکستگی بتن با ابعاد زیاد. کپ موجور در اتصال بتن به تیر و…
  2. مشکلات غیر سازه ای مانند: کرمو بودن و متخلخل بودن بتن، ترک های سطحی و شکستگی کم عمق

ترمیم سقف، تیر و پل های هوایی

مشکلات سازه ای سقف، تیر و پل های بتنی عبارتند از: وجود گرده ماهی (سقف بدون آویز) ، ترک های عمیق و عریض ، ضعف در اتصالات و نشیمن تیر به ستون یا تیرچه به تیر و …

مشکلات غیر سازه ای سقف ، تیر و پل های بتنی: ناصاف بودن و قالب در بتن های اکسپوز، تخلخل و کرمو بودن بتن ، شکستگی با عمق کم و ترک های سطحی و…

ترمیم کف سازی بتنی و بتن کف کارخانجات، سوله ها و …

از مشکلات سازه ای کف سازی بتنی میتوان به وجود ترک ها و خوردگی ها و از

مشکلات غیر سازه ای می توان به ناصافی و خلل و فرج سطح، ساییدگی سطحی، شکستگی لبه ی درزها و شکستگی ناشی از ریختن اسید اشاره کرد.

روش های ترمیمی کف سازی بتنی 

-ترمیم ترک در کف با تزریق رزین اپوکسی

– استفاده از ملات خود تراز شونده برای سطح

– استفاده از کف پوش صنعتی به منظور پیشگیری از سایش

– اجرای مواد آب بند کننده برای جلوگیری از تخریب و خوردگی سطحی

-استفاده از بتن پلیمری برای پر کردن شکستگی بتن ها

 

 

 

مراحل ترمیم بتن به کمک مواد ترمیم کننده بتن

1.ترمیم ترک با روش تزریق رزین اپوکسی

– پاک کردن داخل ترک به کمک فشار هوا یا آب

– اگر از آب برای تمیز کردن ترک استفاده شده حتما ترک کاملا خشک شود

– سوراخ کاری برای نصب پکر ها

– استفاده از بتونه برای جلوگیری از فرار رزین

– آماده کردن رزین و تزریق آن در ترک از پایین به بالا

– خروج پکر و تمیزکاری نهایی

2.مراحل اجرای ترمیم بتن کرمو

حذف بتن ناکارآمد

– استفاده از ملات ترمیمی ریز دانه بر روی سطح

– عمل اوری سطح تا سه روز

– در بتن اکسپوزباید از سطح ساب و در صورتیکه بتن اکسپوز ونما باشد باید از حداکثرمطابقت رنگ برای ترمیم استفاده کرد

3.مراحل ترمیم بتن طبله شده، تخریب شده یا شکسته با عمقی بیش از 5 میلیمتر

-حذف بتن ضعیف تا رسیدن به بتن سالم و یکنواخت

-زنگ زدایی و تقویت میلگرد ها در صورت نیاز

– استفاده از چسب بتن اپوکسی یا لاتکس برای ایجاد لایه پیوند زا با توجه به نوع عیب سازه ای یا غیر سازه ای بودن

-استفاده از ملات ترمیمی با توجه به شرایط و محدودیت های سازه

– کیورینگ عملیات بسته به نوع و میزان ملات استفاده شده

سخن پایانی 

ملات ترمیم‌کننده بتن از افزودنی‌ها و مواد اصلاحی بتن است که توانسته سطح‌های ناهموار و خراب سازه‌های بتنی را تا حدود زیاد هموار و اصلاح کند. این مواد مانند دیگر مصالح ساختمانی در درجه‌ها و ویژگی‌های مختلفی به بازار ارائه‌شده که هر فردی با توجه به بودجه خود می‌تواند آن را خریداری کند. برای آنکه بتوان به بهترین نتیجه ممکن رسید حتما باید از کیفیت ملات ترمیم‌کننده مطمئن شوید. به‌همین‌علت باید از فروشگاه‌های معتبر اقدام به خریداری این نوع مصالح ترمیم‌کننده کرده تا علاوه‌بر کاهش هزینه سرعت‌عمل و پروژه نیز افزایش پیدا کند. شرکت بتنو ازجمله مراکز معتبری ارائه انواع مصالح ساختمانی و افزودنی‌های بتن است که دراین‌راستا توانسته علاوه‌بر ارائه کیفیت بهتر محصولات خود رضایت مشتریان خود را نیز جلب کند.

محصولات ویژه:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.