بتنو فروشگاه بتن و صنایع وابسته

بتن یکی از مصالح اصلی در ساختمان‌سازی است که معمولاً در طرح‌های بزرگ و کوچک عمرانی از آن استفاده می‌شود. خاص‌ترین نوع بتن، بتن پلیمری بوده که ممکن است زیاد معروف نباشد. اما این نوع بتن زنجیره شیمیایی از مولکول‌ها را و در کنار هم داشته که خاصیت شکل‌پذیری و واکنش‌پذیری آن را افزایش داده است.

تاریخچه ساخت بتن پلیمری

محصولات پلیمری اسناد ۱۹۹۰ در جهان شناخته و مورد استفاده قرار گرفت. به‌همین دلیل در این سال یکی از پرمصرف‌ترین ساخته ها و سازه‌های بتن از پلیمر ساخته شد که علت هجمه این استفاده نیز هزینه‌ای مناسب راحتی استفاده و استحکام بالا در سازه‌های بتنی بود. درگذشت بتن به علت آنکه هیچ‌گونه مواد افزودنی در خود نداشت احتمال یخ‌زدگی ترک خوردن و تخریب بدون وجود مواد شیمیایی خورنده باعث از بین رفتن فولاد استفاده‌شده درون بتن وجود داشت. و به‌همین دلیل با استفاده از ترکیبات شیمیایی مانند پلیمر در ساخت بتن تمامی موارد گفته‌شده کنترل گشته و بتن سطح استحکام بالاتری پیدا کرد. به عبارت کلی‌تر استفاده از پلیمر در ترکیبات بتن خواص آن را ارتقا بخشیده و باعث شد تا بتن استحکام و کاربرد بهتری در صنعت ساخت‌وساز داشته باشد به‌همین دلیل امروزه کاربرد فراوانی دارد.

انواع بتن پلیمری 

انواع بتن پلیمری 

بتن پلیمری با توجه به دسته‌های مختلفی که دارد به چند نوع تقسیم‌بندی می‌شود که عبارت‌اند از :

هر کدام از موارد گفته‌شده در قسمت بالا دارای زیرمجموعه‌هایی هستند که در ادامه آن‌ها را به‌طور اختصار دوست توضیح خواهیم داد.

بتن‌های پلیمری از نظر حالت مواد

این نوع بتن‌ها از نظر حالت مواد سازنده به دو گروه جامد و غیر جامعه تقسیم‌شده که هر کدام خواص منحصربه‌فردی دارد.

بتن‌های پلیمری حالت جامد

این نوع بتن‌ها به کامپوزیت های پلیمری یا بتن‌های پلیمری جامد نیز معروف هستند که وزن پایینی داشته ولی مقاومت آن‌ها بسیار بالا است و می‌تواند در برابر عوامل جوی و واکنش شیمیایی به‌خوبی عمل کند.

بتن‌های پلیمری غیر جامد

این نوع بتن‌های غیر جامد براساس فرایند پلیمریزاسیون تولید شده که رشته‌ها یا شبکه‌های مولکولی سطحی با فضایی که قادر به تبدیل شدن هست دارد. این نوع بتن‌ها وزن مولکولی بالایی داشته و مقاومت آن‌ها در مواد مسلح یا غیرمسلح بسیار بالا است.

بتن پلیمری بر اساس نوع پراکنده

بتن‌های پلیمری بر اساس پراکنده و دارای دو نوع دانه‌بندی ریز و درشت هستند. این نوع بتن و از نظر وزن نیز به سبک و سنگین تقسیم‌بندی می‌شوند. وزن خالص بتن‌های پلیمری بر اساس نوع پراکنده بین ۶۴۰ تا ۵۲۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است. پراکنده های نرم برای کاهش تخلل بوتون و پراکنده های سنگی بر مقاومت بتن استفاده می‌شود.

بتن پلیمری بر اساس بایندرها 

این نوع بتن‌ها شامل سه مواد اصلی به نام رزین، اپوکسی، رزین‌های اپوکسی هستند. زمانی‌که این سه ماده در بتن‌های پلیمری ساخت و ترکیب شوند بتن وزن مولکولی بسیار پایینی داشته اما نیروی تنشی، مقاومت کشسانی، مقاومت شیمیایی خود را افزایش می دهد. درنتیجه یک بتن پلی متری با استحکام مکانیکی بالا و مقاومت در برابر مواد شیمیایی به وجود می‌آید.

کاربرد بتن پلیمری

کاربرد بتن پلیمری چیست 

یکی از مهم‌ترین موارد استفاده از انواع بتنی پریمتری در ساخت قطعات پیش‌ساخته و نمای ساختمان است . این نوع بتن‌ها چگالی بالای دربرابر تخریب پذیری نسبت‌به عوامل جوی شیمیایی داشته و جذب آب را به پایین‌ترین درجه خود می‌رساند. عایق حرارتی و صوت در بتن پریمتری کاملاً بالاست و جایگزین مناسبی می‌تواند به‌عنوان سنگ‌های تزئینی در نما باشد. قدرت چسبندگی بالا به‌خصوص بر روی بتن‌های سیمانی و مقاومت بالا در برابر ضربه باعث شده تا این نوع بتن پلیمری در ساخت‌وساز استفاده شود.

از دیگر کاربردهای مهم بتنی پلیمری در ساخت صفحات ضد گلوله و نیروی نظامی است. مقاومت بسیار بالا و ضد ضربه بودن و البته جذب پایین آب باعث شده تا این نوع بتن‌های پلیمری در صفحات ضدگلوله مورد استفاده قرار بگیرد. 

مزایای استفاده از بتن پلیمری چیست

همان‌طور که در پاراگراف‌های قبلی بیان شد این نوع بتن‌ها چگالی پایینی برابر با ۱٫۳ گرم بر سانتی‌متر مکعب داشته و همین‌طور درصد پایینی از جذب آب را به خود اختصاص داده. به عبارت کلی‌تر این نوع بتن حدوداً ۱۹ درصد از آب را جذب خود کرده و قدرت چسبندگی بالایی که بر روی بتن‌های سیمانی دارد می‌توان آن را به‌راحتی و بدون استفاده از مصالح دیگر بر روی پروژه استفاده کرد. از دیگر مزایای استفاده از بتن پلیمری مقاومت بالا در برابر ضربه و سازگاری حرارتی بسیار عالی آهن است. به‌گونه‌ای این بتن حدوداً دمایی بین ۰ تا ۷۰ درجه سانتی‌گراد را تحمل می‌کند و نسبت‌به مواد مخدر و مخرب شیمیایی نیز مقاومت بالایی دارد. استحکام کششی خمشی و فشار و بالا و تنوع رنگی بسیار زیبا و قیمت پایین‌تر نسبت‌به دیگر مصالح ساختمانی می‌تواند از مهم‌ترین مزایای استفاده این بتن باشد.

نحوه ساخت بتن پلیمری

بتن پلیمری شامل ۸۰ تا ۹۵ درصد مواد پرکننده معدنی و مواد آلی و ۵ الی ۲۰ درصد محلول منومر برای ایجاد خواص پلیمری است. برای ساخت یک این مواد باید مواردی مانند استفاده از بایندرها، استفاده از نوع و میزان مناسب از مواد پرکننده، استفاده افزودنی‌های مناسب خواص بتن توجه شود.

با در نظر گرفتن این مواد و غیر صحیح و کاربردی متفاوتی که دارد باید ترکیبات صحیحی از آن‌ها ایجاد کرد تا خواص دینامیکی و شیمیایی و البته فیزیکی بتن ایجاد شود. در حال حاضر سه بتن با نام‌های اپوکسی، پلی استر، پلی پورنال در بازار بیشترین تولید و خرید را در حوزه ساخت‌وساز دارد.

سخن پایانی

بتن پلیمری یکی از انواع بتن است که دارای مقاومت و استحکام بسیار بالایی است و به‌علت وزن کمی که دارد در بسیاری از پروژه‌های عمرانی بزرگ و کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرد‌. ترکیبات ساخت این بتن کمی پیچیده‌است و به‌همین دلیل برای اطمینان از کیفیت و نتیجه‌ای دلخواه حتماً باید آن را از مراکز معتبر خریداری کرد. شرکت بتن و یکی از مراکز معتبر عرضه انواع بتنی بخصوص بتن بری متری بوده که توانسته دراین‌راستا با ارائه بهترین و با کیفیت ترین محصولات رضایت بسیاری از مشتریان خود را جلب کند.

برای خرید بتن آماده بر روی لینک های زیر کلیک کنید.

خرید بتن آماده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *