ویژگی ژل میکروسیلیس در بتن بسیار زیاد است اما ما در این مقاله به طور مختصر به ویژگی ها و تفاوت ها می پردازیم .

تفاوت دوده سیلیسی با ژل میکروسیلیس چیست؟

دوده به دلیل پودر بودن در زمان کار وارد دستگاه تنفسی کارکنان می شود و به سلامتی آسیب می زند. به علاوه کار با آن و حمل و نقلش بسیار دشوار است و آلودگی در فضا ایجاد می کند. به همین دلیل محصول به حالت ژل تولید شد تا راحت تر مورد استفاده قرار گیرد. دلایل ذکر شده نقش بسیار مهمی در افزایش فروش ژل میکروسیلیس دارند.
دلایل استفاده از الیاف پ پ
الیاف پ پ به دلیل افزودن خواص و تقویت برخی از ویژگی های بتن به ژل میکروسیلیس اضافه می شوند.
برخی از مهم ترین خواص به این صورت است:

ویژگی ژل میکروسیلیس در بتن چیست؟

همان طور که پیش تر اشاره کردیم این ماده یک پوزولان و از نظر حالت فیزیکی جامد و پودری است. در مقایسه با سیمان به دلیل اینکه ذرات ریزتری در حدود 50 تا 100 میکرون دارد، قدرت چسبندگی در آن بسیار بالاتر است.
مواد غیر بلوری قطری بین 0.2 تا  میکرون 0.5 دارد و بسیار نرم است. دوده حاصل از هر کارخانه با کارخانه دیگر و میزان سیلیس موجود در آن متفاوت است.
این ماده به طور معمول برای تولید بتن با مقاومت بالا به کار می رود. مواد تشکیل دهنده سیلیس به این شرح است: 80 تا 85 درصد فلز سیلیس + آلومینیوم اکسید + کلسیم اکسید + منیزیم اکسید
رنگ دوده سیلیسی سفید یا خاکستری است و ذرات آن آنقدر ریز هستند که در حدود 95 درصدشان از 1 mm کوچکتر است. دلیل خواص پوزولانی دوده هم به دلیل همین ریز بودن ذرات و زیاد بودن سیلیس موجود در آن است که با بهبود بخشیدن به خواص مکانیکی بتن سبب افزایش فروش ژل میکروسیلیس در بازار می شود.
بررسی اثرگذاری ژل میکروسیلیس
اولین پارامتر برای شناسایی بتن خوب مقاومت بالای آن است پس طبیعیست اگر هدف و تلاش تولید کنندگان و مهندسان پیدا کردن روش های برای بالا بردن مقاومت بتن باشد.
یکی از راه های تقویت کردن مقاومت هم استفاده از ژل میکروسیلیس است زیرا این مکمل سبب کاهش دادن میزان تخلخل موجود در بتن و کاهش دادن مقدار آب مورد نیاز برای روان سازی بتن می شود.
ژل میکروسیلیس با هیدروکسید کلسیمی که در اثر هیدراتاسیون ایجاد می شود، ترکیب می گردد و همین ماده کار مقاوم سازی بتن و از بین بردن تخلخل و روزنه ها را انجام می دهد.
نحوه عملکرد به این شکل است که کریستال های بزرگی که درون هیدروکسید کلسیم وجود دارند که با قرارگیری بین سنگدانه و خمیر از مقاوم شدن جلوگیری می کنند.
حالا میکروسیلیس با هیدروکسید کلسیم واکنش انجام می دهد و همان کریستال های بزرگی که مانع ایجاد مقاومت می شدند خود به سیلیکات کلسیم هیدراته ای تبدیل می گردند افزایش دهنده مقاومت فشاری بتن هستند.
در اثر تمام اتفاقاتی که در این بخش به آن ها اشاره کردیم، چگالی بتن افزایش پیدا می کند و تخلخل آن به شدت کاهش می یابد و همین رویه سبب کاهش نفوذپذیری  و افزایش دوام و پایایی آن می شودو با افزایش ویژگی ژل میکروسیلیس در بتن نیز بیشتر می شود.
 
چرا از ژل میکروسیلیس استفاده کنیم؟
در بخش های قبلی به مواد تشکیل دهنده ژل میکروسیلیس اشاره کردیم و دانستیم در ترکیب این مکمل روان کننده، سیلیس، الیاف پ پ و غیره وجود دارد و این می تواند به معنی رسیدن به خواص متعدد تنها به واسطه خرید و مصرف یک محصول است.
این موضوع به شدت روی کاهش هزینه های ساخت بتن اثر می گذارد و می توان گفته با بیشتر شدن فروش ژل میکروسیلیس و استفاده از آن به اقتصاد و هزینه های یک پروژه کمک می شود همچنین به روان کردن بتن هم کمک می کند .
کاهش هزینه ها به این دلایل است:

ترکیبات این مکمل به طور دقیق در کارخانه مشخص شده است و تنها کافیست با اطلاع از میزان دقیق مصرف ژل میکروسیلیس با توجه به شرایط هر پروژه از میزان خطا در مصرف چند ماده مختلف جلوگیری کنید.

ویژگی ژل میکروسیلیس در بتن


نحوه و میزان مصرف ژل میکروسیلیس

در بازار ژل های متفاوتی وجود دارد که ترکیبات آن ها خاص همان تولید کننده است و از طرفی پروژه های مختلف نیز هر کدام شرایط خاص خود را دارند و عواملی نظیر نوع بتن مصرفی، نوع سازه ساختمان، آب و هوای محیط و …. روی میزان هر کدام از اجزای بتن اثرگذار است.
پس با توجه به اهمیت بتن در سازه ساختمان و هزینه های بالای ساخت این ماده باید برای تعیین تناسبات دقیق تمام مواد از جمله ژل میکروسیلیس باید از نمونه های طرح اختلاط در آزمایشگاه های معتبر استفاده کنید.
میزان استفاده از ژل میکروسیلیس در بازه 1 تا 5 درصد وزن سیمان قرار دارد اما تعیین دقیق آن به همان شیوه ایست که در بالا  شرح دادیم.
فروش ژل میکروسیلیس در انواع مختلف انجام می شود و در بخش بعدی قصد داریم به معرفی انواع مختلف این مکمل مهم و کاربردی بپردازیم.
شرایط محیطی به چه معناست؟
برای شرایط مختلف آب و هوایی استانداردهایی در نظر گرفته شده است که روی  فروش ژل میکروسیلیس و میزان استفاده از آن اثر می گذارد. برای اطلاع شما عزیزان از این استانداردها به توضیح شرایط مختلف می پردازیم.

مطابق با بند 8-2-9 آیین نامه ایران آب و هوای مختلف به شرح زیر است:

شرایط فوق العاده شدید: به هوایی گفته می شود که قطعات بتنی را در معرض فرسایش شدید، آب، فاضلاب با حداکثر ph5 و عبور وسایل نقلیه قرار دارد. بر همین اساس رویه بتی که محافظت نشده پارکینگ ها و بتن های موجود در آب با اجسام سنگین، شرایط فوق العاده شدید است. حاشیه خلیج فارس و دریای عمان از نمونه شرایط فوق العاده شدید محسوب می شود.
شرایط بسیار شدید: در این شرایط بتن و قطعات بتنی در معرض آب، گاز، مواد خورنده، رطوبت و سیکل یخ زدن و آب شدن، فاضلاب ساکن با بیشترین میزان ph5 قرار دارند.

شرایط شدید: در این شرایط قطعات بتنی در معرض عرق کردن، رطوبت، خشک و خیس شدنو یخ زدن و آب شدن مکرر قرار دارد که میزان این اتفاقات به اندازه شرایط بسیار شدید زیاد نیست.
همچنین ممکن است بتن در معرض ترشح آب دریا باشد با قسمتی از آن در معرض آب دریا قرار بگیرد. همچنین امکان وجود نمک در هوا و قرارگیری قطعات در معرض خوردگی حاصل از مصرف مواد یخ زدا قرار دارد.
شرایط محیطی متوسط: قطعات بتنی در این شرایط در معرض تعریق و گاهی رطوبت قرار دارند و به طور دائم با خاک های غیر مهاجم و آب در تماس هستند. یا ممکن است به طور کامل در زیر آب با ph  بیشتر از 5 قرار داشته باشند.
شرایط محیطی ملایم: در این شرایط محیطی عامل مهاجم از جمله تعریق، رطوبت، تر و خشک شدن، سرد و گرم شدن متناوب، یخ زدن و آب شدن مکرر، تماس داشتن با خاک های مهاجم با غیر مهاجم، فرسایش شدید، ضربه و عبور وسایل نقلیه، مواد خورنده وجود ندارد با اینکه بتن به صورت کامل مناسب از وجود این عوامل محافظت شده باشد.
در بخش بعدی به بررسی ویژگی های فروژل و ژل الیاف دار همچنین فروش ژل میکروسیلیس خواهیم پرداخت.

فروژل چیست؟

این نوع میکروسیلیس نوعی دوغاب یا سوسپانسیون است و مهم ترین ویژگی آن دو برابر بودن دانسیته در مقایسه با پودر میکروسیلیس است. در زمان هایی که قرار است دوده سیلیسی در بتن استفاده شود از این ماده استفاده می کنند. مزایای انواع این مکمل به اندازه ای زیاد است که فروش ژل میکروسیلیس به صورت گسترده انجام می شود و بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

مشخصات

فروژل پایه چیست؟

پایه سازنده این نوع کربوکسیلات یعنی فوق روان کننده است و اسلامپ بتن را حفظ می کند. بهترین زمان مصرف فروژل پایه در محل تخلیه و پیش از شروع عملیات پمپاژ است. تولید انواع مختلف و خواص گوناگون آن میزان فروش ژل میکروسیلیس را زیاد می کند.

مشخصات

فروژل اسلامپ بالا چیست؟

ژل الیاف دار پایه چیست؟

مواد متشکله این نوع ژل 50 درصد میکروسیلیس، فوق روان کننده و کربوکسیلات اتر است و چون الیاف پ پ خاصیت جلوگیری از ترک خوردگی را دارد، به همین منظور در موارد مختلف از جمله دال، رویه بتن و کف مورد استفاده قرار می گیرد.

برای این نوع ژل امکان استفاده در زمان تخلیه کردن بتن وجود دارد و از جمع شدگی بتن جلوگیری می کند و به این ترتیب روی میزان فروش ژل میکروسیلیس اثر می گذارد.

ژل الیاف دار با اسلامپ بالا چیست؟

سخن پایانی

در این مقاله با ویژگی های ژل میکروسیلیس و انواع آن به صورت کامل آشنا شدیم. برای اطلاع بیشتر در مورد نحوه فروش ژل میکروسیلیس و ویژگی ژل میکروسیلیس در بتن با ما تماس بگیرید.

 

محصولات ویژه:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.