بتنو فروشگاه بتن و صنایع وابسته

تفاوت ژل میکروسیلیس و دوغاب میکروسیلیس

از سری محصولاتی که برای ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد ژل و دوغاب میکروسیلیس است در این مقاله می خواهیم به بررسی تفاوت ژل میکروسیلیس و دوغاب میکروسیلیس بپردازیم. به همین دلیل هر کدام از آن ها را به صورت جداگانه معرفی و بررسی می کنیم و بعد به بیان مزایای هرکدام از آن ها می پردازیم.

میکروسیلیس در دنیای امروز یکی از مهم ترین افزودنی ها به شمار می رود و به دلایل مختلف به کار می رود. به طور کلی می توان گفت برای بهبود خواص بتن و رفع برخی از نواقص بتن مناسب است و اطلاعات در مورد انواع روش های استفاده از آن و تفاوت ژل میکروسیلیس و دوغاب میکروسیلیس باعث می شود بتوان حداکثر بهره را از این افزودنی برد.

در بخش بعدی می خواهیم بدانیم دوغاب میکروسیلیس چیست و بعد به بررسی ژل میکروسیلیس می پردازیم.

 

تعریف دوغاب میکروسیلیس

دوغاب میکروسیلیس به ماده ای گفته می شود که در ساخت بتن با کاربری های مختلف به کار می رود و امروزه به عنوان یکی از افزودنی های پر کاربرد به شمار می رود. دوغاب را در مقایسه با ژل می توان روان تر دانست و به طور کلی به محصولی گفته می شود که آماده ی استفاده در ساخت بتن است. در دوغاب ژل میکروسیلیس روان کننده وجود ندارد و همین را می توان به عنوان یکی از اصلی ترین دلایل تفاوت ژل میکروسیلیس و دوغاب میکروسیلیس در نظر گرفت.

تفاوت ژل میکروسیلیس و دوغاب میکروسیلیس
تفاوت ژل میکروسیلیس و دوغاب میکروسیلیس

ویژگی های دوغاب بتن

 

کاربرد ژل میکروسیلیس

چنانچه قرار به تولید بتنی مقاوم در مقابل نفوذ آب و … باشد می توان از دوغاب میکروسیلیس استفاده نمود.

با توجه به تفاوت ژل میکروسیلیس و دوغاب میکروسیلیس لازم است ویژگی های این دو محصول را به خوبی بشناسید تا در مواقع لزوم انتخاب مناسبی داشته باشید.

 

تعریف ژل میکروسیلیس

به محصولی گفته می شود که آن را مکملی مهم برای بتن می دانند. امکان استفاده از این مکمل با مکمل های دیگر وجود دارد. ژل های میکروسیلیس مختلف خصوصیات و ویژگی های مختلفی دارند به عنوان مثال ممکن است دارای خواص دیرگیر کننده ی بتن باشند یا در ترکیبشان فوق روان کننده استفاده شود.

میزان روان کننده در ژل میکروسیلیس مختلف است و به همین دلیل ژل هایی با درجه های مختلف روان کنندگی در بازار وجود دارد. حال که تا حدودی با تعریف ژل میکروسیلیس و دوغاب میکروسیلیس آشنا شدیم در بخش بعدی با بررسی تفاوت ژل میکروسیلیس و دوغاب میکروسیلیس خواهیم پرداخت.

ژل میکروسیلیس دارای ذراتی با ابعاد 0.1 میکرون است. این ماده خصوصیاتی شبیه به سیمان دارد و نقش ماده س سیمانی را در بتن ایجاد می کند.

این ماده در تمام ترکیب بتن پراکنده می شود و جاهای خالی را پر می کند این مسئله سبب می شود بتن به جسمی نفوذناپذیر تبدیل گردد. نکته جالب این که میکروسیلیس یک محصول جانبی است و از کارخانه های کوره ی قوس الکتریکی به دست می آید. میکروسیلیس به محیط زیست آسیب نمی زند و سازگاری کامل دارد.

ژل میکروسیلیس بر پایه ی موادی با خاصیت روان کنندگی، الیاف پ پ و از همه مهم تر میکروسیلیس ساخته می شود. خواص و ویژگی های این محصول سبب می شود امکان استفاده از آن در شرایط جوی مختلف وجود داشته باشد.

استفاده از ژل میکروسیلیس یکی از روش هایی است که به کمک آن مقاومت و پایداری بتن افزایش پیدا می کند و بتنی با خواص بهتر به دست می آید. این تغییرات به دلیل وجود موادی مانند دوده ی سیلیسی، الیاف پ پ و … اتفاق می افتد همچنین ژل میکروسیلیس خواص مکانیکی بتن را بهبود می بخشد.

این محصول در انواع مختلفی با عناوین ژل پاور، ژل نانو، ژل الیافی و …. تولید و به بازار وارد می شود.

لازم به ذکر است که ژل میکروسیلیس از نظر تاثیر گذاری در زمان گیرش به دسته های دیرگیر، زودگیر و معمولی تقسیم می شود. تفاوت ژل میکروسیلیس و دوغاب میکروسیلیس در این مورد نیز دیده می شود.

ژل میکروسیلیس از نظر حالت فیزیکی به صورت دوغاب غلیظ است و دارای وزن مخصوصی در حدود 0.05 تا 1.4 گرم بر سانتی متر مکعب است. رنگ ژل میکروسیلیس خاکستری است همچنین میزان یون کولر موجود در این محصول در محدوده ی نرمال قرار دارد.

 

در ساخت ژل میکروسیلیس از این مواد استفاده می شود: در ساخت این محصول از موادی همچون الیاف مخصوص بتن، انواع فوق روان کننده، مواد دیرگیر کننده بتن، آب و … مورد استفاده قرار می گیرد.

 

خواص ژل میکروسیلیس به این شرح است: در ادامه مبحث تفاوت ژل میکروسیلیس و دوغاب میکروسیلیس به ذکر ویژگی ها و خواص ژل میکروسیلیس می رسیم.

تفاوت ژل میکروسیلیس و دوغاب میکروسیلیس
تفاوت ژل میکروسیلیس و دوغاب میکروسیلیس

کاربرد ژل

در بخش بعدی به بررسی تفاوت ژل میکروسیلیس و دوغاب میکروسیلیس می پردازیم.

 

ژل و دوغاب میکروسیلیس چه تفاوت هایی با هم دارند؟

بتن از مهم ترین محصولات و ملات هایی است که در دنیای امروز برای ساختمان سازی و فعالیت های هنری به کار می رود. بیشترین کاربرد بتن در سازه ی ساختمان است و سازه به بخش از ساختمان گفته می شود که مسئولیت تحمل بارهای وارده به ساختمان را بر عهده دارد.

به همین دلیل کیفیت بتن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و در طول تاریخ همواره تلاش بر افزایش کیفیت بتن بوده است. میکروسیلیس ماده ای است که در این زمین کمک کننده است.

تفاوت ژل میکروسیلیس و دوغاب میکروسیلیس در زمینه های مختلف و به شرح زیر است:

 

تفاوت در حالت فیزیکی

از اصلی ترین تفاوت هایی که بین ژل و دوغاب میکروسیلیس وجود دارد، حالت فیزیکی آن ها است. دوغاب حالتی رقیق تر از ژل دارد و ژل میکروسیلیس همان طور که از نامش مشخص است به صورت خمیری و ژل به بازار عرضه می شود.

 

تفاوت در نوع استفاده

ژل میکروسیلیس همان طور که در بخش قبلی گفتیم حالتی سفت تر از دوغاب دارد و به همین دلیل برای استفاده آن را به تراک میکسر یا بچینگ اضافه می کنند. پس از آن که عملیات اختلاط انجام شد به منظور حفظ خواص مواد، بتن را در مدت زمان کوتاهی مصرف می کنند.

دوغاب اما رقیق تر است و می توان راحت تر آن را مورد استفاده قرار داد. برای استفاده بهتر از دوغاب بتن می توان آن را با روان کننده و با درصدهای مناسب مورد استفاده قرار داد. پس تفاوت در نحوه ی استفاده یکی دیگر از انواع تفاوت ژل میکروسیلیس و دوغاب میکروسیلیس به شمار می رود.

 

تفاوت در شیوه ی نگهداری

دوغاب به دلیل حالت فیزیکی که دارد دیرتر سفت می شود و مدت زمان بیشتری می توان از آن استفاده نمود مورد بعدی تفاوت ژل میکروسیلیس و دوغاب میکروسیلیس این است که دوغاب در حجم های زیاد حتی 1 تنی به فروش می رسد در حالی که ژل دارای بسته بندی با حجم مشخص است و باید به صورت ویژه ای از آن نگهداری کرد تا مدت زمان بیشتری بتوان از آن استفاده نمود.

یکی از مهم ترین شرایط نگهداری از ژل میکروسیلیس این است که دمای محل باید از مثبت 5 درجه سانتی گراد بیشتر باشد همچنین این محصول نباید در شرایط یخ زدن قرار بگیرد.

چنانچه ژل میکروسیلیس یخ زد باید خیلی آهسته آن را حرارت می دهند تا به حالت عادی برگردد.

 

تفاوت در گرانروی

از دیگر موارد مهم در تفاوت ژل میکروسیلیس و دوغاب میکروسیلیس می توان به گرانروی اشاره نمود. دوغاب گرانروی کمتری دارد یا روانی آن بیشتر است. هر چی روانی بیشتر باشد عملیات بتن ریزی آسان تر انجام می شود و بتن راحت تر در قالب پخش می شود.

هر کدام از این محصولات ویژگی ها و خصوصیات خاص خود را دارند و بر اساس نیازهای پروژه انتخاب انجام می شود.

 

تفاوت در قیمت

تفاوت ژل میکروسیلیس و دوغاب میکروسیلیس در قیمت نیز مشاهده می شود. تفاوت در قیمت به دلایل مختلف ایجاد می شود. ژل در مقایسه با دوغاب گران تر است اما انتخاب درست نباید بر اساس قیمت باشد بلکه بر اساس نیازهای پروژه صورت می گیرد.

 

در این مقاله با تفاوت ژل میکروسیلیس و دوغاب میکروسیلیس آشنا شدیم. در خرید هر دو محصول لازم است دقت لازم را به عمل آورید و از فروشندگان معتبر خرید نمایید . برای کسب راهنمایی رایگان و اطلاعات بیشتر از طریق شماره ی موجود در سایت با ما تماس بگیرید.

شماره تماس: 09001887000

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *