بتنو فروشگاه بتن و صنایع وابسته

چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟

همان طور که می دانید امروزه بتن از اصلی ترین مواد و مصالح ساختمانی محسوب می شود و در بخش های مختلف از جمله سازه، دیوار و … مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به اینکه سازه پایداری ساختمان را بر عهده دارد، مقاومت بتن به عنوان اصلی ترین ماده سازنده ی سازه اهمیت بسیار زیادی پیدا می کند بر همین اساس در این مقاله می خواهیم به بررسی سوال چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ بپردازیم.

مطالعه ی متن زیر کمک می کند با راه های افزایش مقاومت بتن آشنا شویم، پس از شما خوانندگان گرامی دعوت می کنیم تا انتها با ما همراه باشید.

چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟
چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟

عوامل موثر بر مقاومت بتن

عوامل مختلفی در مقاومت بتن تاثیر گذارند. برای اینکه بدانیم چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟

لازم است با این موارد آشنا شویم.

بدیهی است که استفاده از مواد مرغوب یکی از اصلی ترین موارد موثر در مقاومت بتن است. بتن از مواد مختلفی از جمله سنگدانه، سیمان، آب و … تشکیل می شود. هرچه کیفیت این مواد بالاتر باشد، بتنی که در نهایت به دست می آید از مقاومت بالاتری برخوردار خواهد بود پس در پاسخ به سوال چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ می توان گفت کیفیت مواد نقشی مهم و اساسی دارند.

نسبت آب به سیمان از دیگر مواردی است که به صورت مستقیم روی کیفیت و مقاومت بتن اثر می گذارد پس هرگاه بخواهیم بدانیم چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ لازم است به این مورد توجه ویژه ای داشته باشیم.

آب برای واکنش با سیمان و ایجاد چسبندگی ضروری است اما باعث کاهش مقاومت بتن می شود. به همین دلیل در تولید بتن تلاش می شود راهکارهایی برای کاهش نسبت آب به سیمان در نظر بگیرند. یکی از این راه ها استفاده از افزودنی های مناسب بتن است که در بخش های بعدی به آن خواهیم پرداخت.

ناگفته نماند که نسبت های اختلاط تمامی اجزای بتن باید در آزمایشگاه و توسط کارشناس تعیین گردد. و در زمان تولید مراحل مختلف زیر نظر کارشناس و اکیپ متخصص انجام شود. یکی دیگر از موارد مهم در سوال چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ میزان فشار و حرارت بتن در زمان تولید و اعمال فشار از دیگر موارد مهم در زمینه ی چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ محسوب می شوند.

همچنین در حال حاضر تکنولوژی های جدید مانند تقویت بتن با استفاده از فیبرهای تقویتی و … وجود دارد که مقاومت بتن را افزایش می دهد. برای افزایش مقاومت بتن و پاسخ به چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ راه های زیادی وجود دارد که در بخش های بعدی به بررسی آن ها می پردازیم.

 

راه مقاوم سازی بتن

چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ این سوالی است که در آغاز هر پروژه ی ساختمانی و عمرانی با آن مواجه می شویم. مهندسان با در نظر گرفتن شرایط هر پروژه تصمیم می گیرند و راه های تقویت بتن و پاسخ دهی به چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ را بررسی می کنند.

در این بخش به بررسی راه های افزایش مقاومت بتن می پردازیم و از شما خوانندگان گرامی دعوت می کنیم همچنان با ما همراه باشید.

 

سیمان نقش بسیار مهمی در ساخت بتن ایفا می کند و سنگدانه ها را به هم می چسباند تا بتن به جسمی سخت تبدیل شود. احتمالا می دانید که سیمان انواع مختلفی دارد و شاید با آن ها آشنایی داشته باشید.

هر سیمان متناسب به ویژگی ها و خواصی که دارد رفتار متفاوتی در ساخت بتن دارد و بر همین اساس انتخاب نوع مناسب سیمان با توجه به نوع بتن و کاربرد آن اهمیت پیدا می کند.

معمولا در پروژه هایی که به بتن با مقاومت بالا نیاز است از سیمان های پرتلند و پوزولانی استفاده می کنند. خود این سیمان ها نیز دارای دسته بندی های مختلفی هستند که هرکدام تاثیرات متفاوتی روی مقاومت بتن خواهند داشت و به این ترتیب می توان در پاسخ به چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ گفت که انتخاب سیمان مناسب از نظر نوع و میزان استفاده یکی از راه های اصلی به شمار می رود.

سیمان به دلیل مشخصاتی که دارد افزایش دهنده ی مقاومت بتن است اما باید این نکته را در نظر داشت که میزان استفاده از آن باید با مواردی همچون مصالح دیگر، میزان آب، نوع بتن و …. تناسب داشته باشد.

زیرا مصرف بیش از حد مجاز هم باعث افزایش هزینه می شود و هم چگالی را کاهش می دهد. پس مقدار دقیق آن باید در آزمایشگاه و توسط کارشناسان ذیصلاح تعیین گردد.

 

در ادامه ی مقاله چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ به  یکی دیگر از مواردی که تعیین کننده ی مقاومت بتن است، یعنی نسبت آب به سیمان می رسیم. در بخش های قبلی به صورت خلاصه به این موضوع پرداختیم و دانستیم که آب کاهش دهنده ی مقاومت بتن است اما استفاده از آن در ترکیب بتن نیز اجتناب ناپذیر خواهد بود.

میزان مصرف آب در بتن معمولا بین 15 تا 25 درصد از حجم کل بتن است و باعث می شود بتن روان شود. همچنین بین سیمان و آب واکنش هیدراتاسیون رخ می دهد و بتن تولید می شود.

روانی بتن از جمله موارد بسیار مهم در ترکیب و مقاومت بتن است به شکلی که بتن ریزی را راحت تر می کند و باعث می شود بتن به نحو مناسب تری شکل بگیرد.

همان طور که در بخش های قبلی اشاره کردیم نسبت آب به سیمان مسئله ای بسیار مهم در تعیین مقاومت بتن به شمار می رود. زیرا در صورت زیاد بودن آب، در بتن حفره ایجاد می شود و این حفره ها علاوه بر اینکه کاهش دهنده ی مقاومت بتن هستند، باعث نفوذ آب و رطوبت و مواد شیمیایی دیگر به درون بتن نیز می شوند.

بررسی نشان داده اند، میزان 23 درصد از آب مصرفی در بتن برای انجام واکنش هیدراتاسیون مورد استفاده قرار می گیرد و مقدار اضافی آن به روان شدن بتن کمک می کند. حال اگر به طریقی بتوان میزان مصرف آب را کاهش داد و بتن را با روش هایی مانند استفاده از روان کننده ها به روانی مورد نظر رساند، مقاومت بتن افزایش پیدا خواهد کرد.

نکته ی مهم  در رابطه با چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ این که برای افزایش مقاومت بتن لازم است حباب های موجود در آن را به میزان حداقل و در محدوده ی استاندارد نگه داشت و برای این کار از ویبراتور بتن کمک می گیرند.

چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟
چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟

برای اینکه بدانیم چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ راه های مختلفی وجود دارد. تولید بتن و بتن ریزی مراحل مختلفی دارد و هر کدام از این مراحل باید با دقت و به صورت اصولی انجام شوند تا در نهایت بتن با مقاومت مناسب تولید شود.

از میان مراحل تولید و اجرای بتن می توان به تهیه مصالح، ترکیب مصالح، نحوه ی بتن ریزی و عمل آوری بتن اشاره نمود. در این بخش از مقاله ی چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ به یکی از مهم ترین مراحل بتن ریزی یعنی عمل آوری بتن می پردازیم.

به عمل آوری کورینگ نیز گفته می شود. در این مرحله مواردی مانند دمای محیط و بتن، میزان رطوبت و … اهمیت بسیار زیادی دارد. عمل آوری مناسب باعث می شود بتن در زمان درست به بالاترین میزان مقاومت خود برسد و کیفیت مطلوبی داشته باشد.

به طور کلی می توان عمل آوری بتن را از پس از بتن ریزی تا گرفتن بتن در نظر گرفت که در طول این مدت لازم است مراقبت و اقداماتی انجام گیرد. اقدامات مربوط به عمل آوری بتن متفاوت است و به مسایلی از جمله چگونگی آب و هوا، نوع بتن و …. بستگی دارد.

حال که می خواهیم با روش های چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ آشنا شویم باید بدانیم در عمل آوری بتن مواردی همچون فصل بتن ریزی، استفاده از افزودنی های مناسب، پوشش مناسب برای عمل آوری و … اهمیت زیادی دارد.

 

در بخش های قبلی از همین مقاله با عنوان چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ گفتیم که مصالح تاثیرات مهمی در ساخت بتن دارند. به همین دلیل سنگدانه ها به عنوان پرکننده های بتن از جنبه های مختلفی مورد بررسی قرار می گیرند. نوع سنگدانه، میزان مصرف و …. از این دست به شمار می روند.

دانه بندی سنگدانه ها نکته ی دیگری است که در رابطه با چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ اهمیت پیدا می کند. در توضیح دانه بندی سنگدانه ها می توان گفت شن و ماسه دارای ابعاد استانداردی هستند. بتن خوب بتنی است که دانه بندی مناسبی داشته باشد یعنی ابعاد سنگدانه های آن طیف گسترده ای داشته باشند. این موضوع باعث می شود فضای خالی بین مصالح ایجاد نشود و تمام فضاهای ایجاد شده با سنگ های کوچکتر پر شوند.

بدیهی است که بتن با این ویژگی ها مقاومت بالاتری دارد زیرا خلل و فرج آن کمتر است. در کل می توان گفت هرچه بتن دانه بندی مناسب تری داشته باشد، مقاومت فیزیکی و مکانیکی بتن افزایش پیدا می کند، ایمنی و دوام بتن بالاتر می رود، بتن مقاومت بیشتری در برابر حرارت پیدا می کند و ….

کیفیت سنگدانه ها هم تاثیر بسزایی روی مقاومت کلی بتن دارد و هرچه در انتخاب سنگدانه های با کیفیت دقت بیشتری شود، در نهایت بتن مقاوم تری تولید می گردد.

همچنین سنگدانه ها از نظر ظاهری انواع مختلفی دارند و به دسته های شکسته، گرد گوشه و … تقسیم می شوند. هر کدام از این سنگدانه ها ویژگی خاص خود را دارند و بتن با ویژگی های مختلف تولید می کنند. به عنوان مثال سنگدانه شکسته یا تیزگوشه بتن با مقاومت بالاتری تولید می کند اما در عین حال ریختن بتن در قالب سخت تر خواهد بود و بتن گردگوشه از نظر مقاومت بتن ضعیف تر اما با شکل پذیری بالاتری تولید می کند.

 

در بخش های قبلی از مقاله پیشرو با عنوان چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ تا حدودی در خصوص افزودنی ها صحبت کردیم و دانستیم با استفاده از این مواد می توان مقاومت بتن را افزایش داد.

در تعریف افزودنی می توان گفت به موادی گفته می شود که باعث تغییر خواص بتن می شوند. به عنوان مثال برخی از افزودنی ها مانند روان کننده ها به روان تر شدن بتن کمک می کنند و یا برخی دیگر در زمان گیرش بتن اثر می گذارند. ناگفته نماند که افزودنی های بتن تنها به این موارد محدود نمی شوند و ما در این بخش از مقاله ی چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ تصمیم گرفتیم به بررسی انواع افزودنی های بتن و تاثیرات آن ها روی افزایش مقاومت بتن بپردازیم.

 

الیاف از افزودنی های مهم به شمار می روند که روی مقاومت بتن اثرگذار هستند. الیاف ها انواع مختلفی از جمله شیشه ای و پلیمری دارند. زمانی که الیاف های پلیمری در بتن به کار می روند آن را انعطاف پذیرتر می کنند و مقاومت آن را در برابر فشار و خمش افزایش می دهند.

و الیاف های شیشه ای سبب می شوند بتن در برابر دما و تغییرات آن، ضربه، خوردگی و … مقاوم تر شود . گاهی از هر دو نوع پلیمر شیشه ای و پلیمری به صورت همزمان در ساخت بتن استفاده می شود و این کار سبب می گردد عملکرد بتن به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کند. الیاف در بتن به صورت اسکلت عمل می کنند و سبب می شود بارهای وارده به بتن به صورت یکنواخت توزیع گردند.

همچنین الیاف سبب می گردد بتن به جسمی منسجم تر تبدیل شود که احتمال ترک خوردگی در آن کاهش پیدا می کند. بتن با این خصوصیات در مقابل خمش، دما و رطوبت نیز مقاومت بالاتری دارد.

 

روان کننده ها دیگر افزودنی هایی هستند که می توان آن ها را از متداول ترین نوع مصرفی مکمل های بتن دانست. این مکمل تاثیر بسیار قابل ملاحظه ای در افزایش مقاومت بتن دارد و یکی از مهم ترین روش های چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ به شمار می رود.

روان کننده ها به این شکل عمل می کنند که با روان ساختن ترکیب بتن نیاز به آب را کاهش می دهند و بدیهی است که وقتی آب کمتری در تولید بتن مورد استفاده قرار گیرد، مقاومت آن افزایش خواهد بافت.

بتنی که به میزان مناسبی روان است، تراکم خوبی خواهد داشت و به این ترتیب خلل و فرج کمتر و در نتیجه مقاومت بالاتری خواهد داشت.

بتن وقتی روان باشد ترکیب یکنواختی دارد و تمامی مواد به خوبی باهم ترکیب می گردند. به این دلیل است که می گویند رونی باعث افزایش مقاومت بتن خواهد شد و خواص مکانیکی و فیزیکی بهتری خواهد داشت.

 

فوق روان کننده ها نیز در دسته روان کننده های بتن قرار می گیرند و یکی از شیوه های چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ محسوب می شوند. فوق روان کننده در مقایسه با روان کننده معمولی قدرت بیشتری دارد و بیشتر بتن را روان می کند. به این ترتیب بتن ریزی را آسان تر خواهد کرد.

استفاده از روان کننده افزایش دهنده ی ویسکوزیته ی بتن است و سبب می گردد جریان بتن بهبود پیدا کند به طوریکه بتن به صورت کاملا یکنواخت در تمامی قالب پراکنده می شود و مقاومتش افزایش خواهد یافت.

وقتی بتن به اندازه ی کافی روان نباشد، بتن به تمامی قسمت های قالب وارد نمی شود و به این در مقاومت آن مشکل ایجاد می شود اما استفاده از روان کننده سبب می گردد بتن به خوبی به تمامی قسمت ها راه پیدا کند.

فوق روان کننده مکملی مناسب برای اثرگذاری در حجم بتن در اثر تغییرات دمایی نیز مناسب هستند. با تغییراتی که فوق روان کننده در بتن ایجاد می کنند آن را در برابر نیروهای فشاری افزایش خواهند داد.

 

نسل جدید از روان کننده ها که با عنوان ابر روان کننده شناخته می شود و در مقایسه با انواع دیگر خصوصیات بارزتر و قدرت بیشتری دارند. از این مکمل نیز به عنوان یکی از مهم ترین راه های چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ استفاده می کنند. این ماده را می توان یک افزایش دهنده ی مقاومت و کیفیت بتن دانست.

ابرروان کننده ها با موادی مانند پلیمر، سوپر پلاستی، سیلیکا فوم و … ساخته می شوند و باعث کاهش آب در ترکیب بتن، افزایش مقاومت، دوام و کیفیت و …. خواهند شد.

 

این دسته از افزودنی ها در شرایط خاصی مورد استفاده قرار می گیرند که نیاز است بتن زودتر بگیرد و به مقاومت برسد. مهم ترین دلیل استفاده از زودگیر کننده ها به عنوان یکی از روش های چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ بتن ریزی در هوای سرد است.

همان طور که می دانید آب در هوای سرد دیرتر از حالت عادی تبخیر می شود و همین موضوع باعث می شود آب درون بتن نیز با سرعت کمتری تبخیر شود و بتن در زمان مناسب به مقاومت نمی رسد.

زودگیر کننده ها از این اتفاق جلوگیری می کنند و سبب می شود بتن در زمان مناسب بگیرد و به مقاومت برسد.

پس استفاده از زودگیر کننده ها نیز در دسته روش های مهم چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟

قرار می گیرند.

 

این نوع افزودنی برعکس زودگیر کننده ها عمل می کند و بیشترین استفاده از آن برای بتن ریزی در هوای گرم است. همچنین در شرایطی که فاصله ی بین کارخانه ی بتن و بتن ریزی زیاد است نیز از دیرگیر کننده ها استفاده می کنند.

 

آب بند کننده ها دسته ای دیگر از مکمل های بتن هستند و برای پاسخ به سوال چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ به کار می روند. همان طور که از نام این محصول مشخص است باعث می شود بتن در برابر نفوذ آب مقاوم شود.

هرچه بتن نفوذناپذیرتر باشد مقاومت بیشتری دارد. زیرا همان طور که می توان حدس زد رطوبت در بتن خوردگی و تخریب ایجاد می کند. حال با استفاده از مکمل مناسب می توان از ورود رطوبت به درون بتن جلوگیری به عمل آورد و آن را مقاوم ساخت.

هر چه میزان نفوذ رطوبت کاهش پیدا کند، احتمال ترک خوردگی نیز کمتر می شود و به این ترتیب بتن عمر بیشتری خواهد داشت.

 

دسته ای دیگری از افزودنی های بتن با نام پوزولانی وجود دارند که آن ها هم به عنوان یکی از روش های چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ مورد استفاده قرار می گیرند.

اگر بخواهیم به ترکیبات افزودنی های پوزولانی اشاره کنیم باید بگوییم از موادی همچون سیلیکا فوم، شن و ماسه سیلیسی، ولکانیک و … ساخته می شوند. حالا می خواهیم بدانیم این محصولات چگونه عمل می کنند.

همان طور که از نام آن ها مشخص است خاصیت پوزولانی یعنی رفتاری شبیه به سیمان دارند پس باعث بالا رفتن سرعت واکنش هیدراتاسیون می شوند.

در بخش های قبلی به نقش سیمان در بتن اشاره کردیم و گفتیم که باعث چسباندن ترکیب بتن به یکدیگر می شود. افزودنی پوزولانی نیز همین کار را می کند و به صورت ژلی در می آید و در بتن میکروسیلیسکا به وجود می آورد. این حالت باعث می شود اجزای تشکیل دهنده ی بتن با قدرت بیشتری به یکدیگر بچسبند و مقاومت بتن به میزان چشمگیری افزایش پیدا می کند.

با این توضیحات می توان حدس زد که استفاده از مکمل های پوزولانی یکی از مهم ترین راه های چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ به شمار می رود. به این ترتیب بتن در مقابل نیروهای خمشی، فشاری و برشی مقاوم تر می گردد.

ناگفته نماند که افزودنی های پوزولانی به دلیل اینکه انسجام بتن را افزایش می دهند، سبب می گردند نفوذ آب و سایر مواد شیمیایی به درون بتن نیز کاهش پیدا کند و از این طریق نیز به مقاوم تر شدن بتن کمک می کنند.

گاهی بتن ریزی در محیط هایی با شرایط خاص انجام می شود و لازم است بتنی با مقاومت بالا و مناسب تولید شود در این شرایط افزودنی های پوزولانی به کار می آیند و به تولید بتن با مقاومت بالا کمک می کنند.

 

افزودنی های فیبری دارای انواع مختلفی از جمله الیاف های پلیمری و الیاف های طبیعی هستند که با متصل شدن به سیمان باعث ایجاد ساختار مکانیکی جدا در بتن می شوند و به این صورت بارهای وارده به بتن را توزیع می کنند.

الیاف های طبیعی شامل مواردی همچون الیاف های گیاهی و چوبی هستند و از ترک خوردن بتن نیز جلوگیری می کنند. اگر بخواهیم الیاف ها را به صورت شفاف تری توضیح دهیم می توانیم بگوییم مجموعه ای از رشته های به هم پیوسته هستند که باعث ایجاد ساختاری شبیه به اسکلت در بتن می شوند و آن را در برابر نیروهای مختلف و ترک خوردگی مقاوم می کنند.

 

حباب سازها دسته ای دیگر از افزودنی های بتن هستند که از شیوه های چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ نیز به شمار می روند. همان طور که می توان حدس زد این مکمل باعث ایجاد حباب هایی درون بتن می شود که حجم خالص آن را افزایش می دهند. همچنین این حباب ها مانند عایق در هوای سرد و گرم عمل می کنند.

 

تفاله قهوه می تواند به عنوان مکمل بتن مورد استفاده قرار گیرد. عمده ترین دلیل استفاده از این ماده ابعاد آن است. این روش مورد تحقیق قرار گرفته است و در نتیجه مشخص گردید چنانچه تفاله قهوه جایگزین مقداری از شن و ماسه شود، مقاومت بتن به میزان تا حدود 30 درصد افزایش پیدا می کند.

این در حالی است که مقدار تفاله ی قهوه چیزی در حدود سالانه 54 میلیون تن در دنیا است.

 

از دیگر راه کارهای چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ استفاده از چسب های مخصوص بتن است که در این بخش می خواهیم به بررسی آن ها بپردازیم.

چسب بتن به عنوان نوع مهمی از افزودنی ها به سه دسته ی اپوکسی، لاتکس و چسب های سیمانی تقسیم بندی می شود. بر همین اساس انتخاب بهترین نوع چسب به مواردی مانند نوع بتن، کاربرد بتن، میزان مقاومت مورد نیاز و …. بستگی دارد. خب حالا می خواهیم بدانیم چسب های بتن به چه شکل عمل می کنند و با کمک آن ها چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟

بدیهی است که وقتی نام چسب را می شنویم چسبندگی و انسجام بیشتر در ذهنمان شکل می گیرد. چسب بتن هم دقیقا همین کار را می کند و مواد و مصالح را با قدرت بیشتری به همدیگر می چسباند. به این صورت با استفاده از این محصولات می توان مقاومت خمشی و فشاری بتن را افزایش داد.

دلیل بعدی که چسب های مخصوص باعث افزایش مقاومت بتن می شوند این است که در بین خلل و فرج نفوذ می کنند و با پر کردن آن ها سبب جلوگیری از نفوذ مایعات و سایر مواد می شوند. زمانی که بتن نفوذناپذیر باشد کمتر دچار تخریب می شود و می گوییم مقاوم است. چنانچه آب به دورن بتن نفوذ کند در فصول سرد سال دچار یخ زدگی می شود و با گرم شدن هوا یخ ها آب می شوند، زمانی که این یخ زدن ها و آب شدن ها به صورت مکرر اتفاق بیفتد، بتن دچار تخریب می شود پس برای جلوگیری از تخریب چسب ها گزینه ی مناسبی هستند.

همچنین چسب ها در سطح بتن مانند لایه ای محافظ عمل می کنند و این ویژگی مقاومت سایشی بتن را بالا می برد.

 

در حدود 75 تا 80 درصد از حجم بتن را سنگدانه ها به عنوان ماده پر کننده تشکیل می دهند پس واضح است که کیفیت و نوع آن ها تاثیر مستقیمی روی کیفیت و مقاومت کلی بتن و در نهایت ساختمان و پروژه های عمرانی داشته باشد.

در مورد اینکه چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ باید بگوییم یکی از مهم ترین مسائل انتخاب سنگدانه با کیفیت و مقاوم و مناسب با نوع بتن است. به این صورت است که می توان ویژگی های مکانیکی بتن را ارتقا بخشید و دوام و عمر آن را افزایش داد.

در این بخش به بررسی انواع مختلف سنگدانه و ویژگی های آن ها می پردازیم.

مقاومت بتن
سنگ هایی که جذب آب کمی دارند دسته ی دیگری از سنگدانه های ساختمانی هستند که به عنوان روشی برای چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ مورد استفاده قرار می گیرند.

چگونه بتن و سازه های بتنی را تقویت کنیم؟

در ادامه ی مقاله با عنوان چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ به این بخش رسیدیم در این بخش می خواهیم به روش های مختلفی که در حال حاضر برای مقاوم ساختن سازه های بتن مورد استفاده قرار می گیرند بپردازیم. این روش های به صورت تیتروار به صورت زیر دسته بندی می شوند:

 

جاذب های انرژی

به سیستم هایی گفته می شود که نیروهای وارده را جذب می کنند و به این صورت از وارد شدن نیروی زیاد به سازه و خارج شدن آن ها از محل مناسب جلوگیری می شود. پس می توان گفت با استفاده از جاذب های انرژی سازه را در مقابل زلزله و ضربه مقاوم می کنند و جلوی ریزش را می گیرند.

 

مقاوم سازی اتصالات

همان طور که می دانید محل اتصال سازه ها به یکدیگر بسیار مهم است و تاثیر قابل توجهی در مقاومت کلی ساختمان دارد. به همین دلیل استفاده از روش های استاندارد مقاوم سازی اتصالات در حال حاضر از شیوه های چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ به شمار می رود.

به عنوان مثال در قاب های بتن مسلح محل اتصال تیر به ستون در قاب های خمشی یک نقطه ی بحرانی است و باید عملکرد مناسبی داشته باشد.

 

بتن های پاششی یا شاتکریت

یکی دیگر از روش های چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ استفاده از بتن های پاششی یا شاتکریت است. برای تولید این نوع بتن از روش های مختلف مقاوم سازی بتن که در بخش های قبل به آن پرداختیم استفاده می شود بنابراین بتن پاششی را در شرایطی که به مقاومت بسیار بالا نیاز است مورد استفاده قرار می دهند.

این بتن باعث مسلح شدن دیوارهای بتنی می شود و مقاومت آن ها را تا چند برابر افزایش می دهد. برای مسلح سازی دیوار بتنی شبکه ای از میلگرد ساخته می شود و بعد بتن با استفاده از دستگاه مخصوص روی آن پاشیده خواهد شد.

 

جداساز لرزه ای

این سیستم از انتقال نیرو به سازه جلوگیری می کند. سیستمی که در پایه ساختمان نصب می گردد و باعث جدا سازی حرکت های زمین و سازه می شود.

 

استفاده از ورق های فولادی

از روش های چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ برای سازه های بتنی به شمار می رود. اجرای این ورق ها به این صورت است که آن ها را به سقف متصل می کنند و فضایی که بین سقف و ورق ها ایجاد شده است را با مصالحی همچون اپوکسی رزین پر می کنند.

رزین ها مصالحی هستند که در مقابل زلزله مقاومت خوبی از خود نشان می دهند و همچنین چسبندگی خیلی بالایی دارند. بیشترین استفاده از این روش، مقاوم سازی سقف های بتنی است.

 

استفاده از بادبند

برای بالا بردن سختی، شکل پذیری سازه، مقاومت برشی سازه و …. از مهاربندهای فولادی برای سازه های بتنی استفاده می کنند. در ادامه ی مقاله ی چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ با ما همراه باشید.

 

استفاده از دیوار برشی

دیوارهای برشی برای سازه های بتنی و فولادی مورد استفاده قرار می گیرند به این ترتیب سازه در برابر بارهای ثقلی و جانبی مقاوم تر خواهد شد.

 

پس تنیدگی و پیش تنیدگی

در این روش میلگردها را تحت کشش قرار می دهند و به این شکل مقاومتشان در برابر نیروها افزایش پیدا می کند و سپس با استفاده از این میلگردها سازه های بتنی را تقویت می کنند.

 

تغییر در ابعاد سازه

در این روش با استفاده از بتن یا فولاد برای سازه روکش در نظر می گیرند و آن را در مقابل بارهای جانبی، لرزه ای و ثقلی مقاوم سازی می کنند.

 

روش اف آر پی

مواد کامپوزیتی است که برای مقاوم سازی سازه ها مورد استفاده قرار می گیرد.

 

در این مقاله با عنوان چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ با روش های مختلف مقاوم سازی بتن و سازه های بتنی آشنا شدیم و دانستیم برای افزایش مقاومت بتن چه راهکارهایی وجود دارد.

به صورت مختصر و تیتروار راه های مقاوم سازی بتن به صورت زیر دسته بندی می شود:

 

امروزه بتن در سراسر دنیا به عنوان پرکاربردترین مصالح ساختمانی شناخته می شود بنابراین پاسخ به سوال چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. مراکز تحقیقاتی زیادی در دنیا در حال بررسی راه حل های مختلف برای افزایش مقاومت بتن هستند و به صورت روزانه دست به تولید مکمل های مختلف و روش های دیگر می زنند.

بتن در ساخت تمامی ساختمان های بتنی و فولادی و بسیار از پروژه های عمرانی مانند پل سازی، ساخت اسکله و … مورد استفاده قرار می گیرد و همین دلیل اهمیت اطلاع از چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ را نشان می دهد.

بتن از سه جز اصلی پرکننده (سنگدانه)، چسباننده (سیمان) و آب تشکیل می شود و در کنار سه جز اصلی افزودنی های مختلف نیز به کار می روند. انتخاب اجزا اصلی و فرعی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و نقش اصلی در میزان مقاومت و کیفیت بتن را ایفا می کند.

پیشنهاد ما این است که برای پاسخ به سوال چگونه مقاومت بتن را افزایش دهیم؟ با ما تماس بگیرید یکی از بهترین راه ها این است که بتن را از مراکز معتبر و شناخته شده تهیه فرمایید. در این مراکز تمامی روش ها و مراحل تولید زیر نظر کارشناسان ذیصلاح انجام می شود.

شماره تماس: 09001887000

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *