جی اف آر سی یک بتن الیاف شیشه است که به نمای خشک نیز معروف بوده و مشابه فایبرگلاس خرد شده میباشد. این نوع بتن بسیار ضعیفتر، ظریفتر است و حدوداً نیمقرن است که در دنیای ساختوساز مورد استفاده قرار میگیرد. اگر بخواهیم بهطور دقیقتر توضیح دهیم نمای جی اف آر سی یک کامپوزیتی است که متشکل از سیمان پرتلند، سنگدانه ریز، آب، پلیمر آکریلیک، تقویت الیاف شیشه بوده و در برابر مواد قلیایی و مواد افزودنی مقاوم است.
ویژگیهای نمای جی اف آر سی
در جی اف آر سی الیاف بتنی، و مواد افزودنی بسیار زیادی جهت بهبود و ارتقاء خصوصیات فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی بتن استفادهشده که ترکیبی یکپارچه و متناسب با بتن را برای استفاده از سطوح ناهموار منحنی فراهم میکند.
خصوصیات جی اف آر سی با توجه به ترکیب مواد سازندهای که دارد کاملاً متفاوت است. الیاف شیشهای که در این بتن بهکاررفته مقاومت کشسانی بالایی به فولاد داشته و باعث میشود تا بتن انعطافپذیری بهتری ارائه دهد. در جی اف آر سی بهجای آنکه از فولاد استفاده کنن الیاف شیشه را برای تقویت بتن جایگزین کردهاند که این الیاف مانند فولاد زنگ نزده و بههمین دلیل نیازی به محافظ پوشش برای بتن نیست. بههمین دلیل از جی اف آر سی میتوان در محیطهای شور و دریایی و حتی بسیار مرطوب استفاده کرد. اگر بخواهیم دقیقتر بیان کنیم جی اف آر سی برای هر اقلیمی سازگاری داشته و میتوان از آن در هر نوع آبوهوا در هر فصل استفاده کرد.
این نوع بتن مقاومت بسیار بالایی داشته و میتوان از آن در تولید قطعات با ضخامت ۳۰/۱۲ میلی متر استفاده کرد. طول عمر و سرعت عمل این نوع بتن کمتر از بتنهای پیشساخته سنتی بوده و بههمین دلیل زمان پروژه را تسریع بخشیده و باعث صرفهجویی در مصالح استفاده نیز میشود. وزن سبک، مقاومت در برابر کشش و خمش، مقاومت در برابر ویروس آزادی عمل برای طراحان و معماران باعث شده تا از جی اف آر سی در بسیاری از پروژهها استفاده کرد.
به دلیل داشتن وزن کم این محصول و ضخامت بسیار پایینی که دارد تولید قطعات ظریف و بزرگ و طرحهای متنوع البته با رنگها و بافتهای متفاوت کاملاً امکانپذیر است.
تفاوت بتن جی اف آر سی نسبتبه بتن معمولی
در بتن جی اف آر سی پارامترهای استفادهشده که باعث تفاوت فاحش آن با بتنهای معمولی میشود. اینک میزدم این پارامترها عبارتاند از:
استفاده از الیاف شیشه بهجای فولاد
اصلیترین تفاوت بتن جی اف آر سی نسبتبه بتن معمولی جایگزین الیاف شیشه بجای فولاد است. انتخاب الیاف شیشه بهجای فولاد باعث شده تا مقاومت کششی بتن تسریع بخشیده و چگالی کمتری نسبتبه بتن معمولی داشته باشد. این نوع بتنها مقاومت و دوام بالایی داشته و بهعلت ضخامت کمی که دارد حدوداً هفت برابر کمتر از بتن پیشساخته وزن خواهد داشت.
افزایش مقاومت خشمی و کششی بسیار بالا
استفاده از تقویتکننده الیاف شیشه باعث میشود تا این نوع محصولات مقاومت خشمی و کششی بالاتری نسبتبه بتن معمولی داشته باشند و در بسیاری از نماهای نازک استفاده شود. این نوع بتنها یک ماده سبک و بادوام هستند که میتوان آنها را به هر شکل و رنگ و بافتی ایجاد کند. بههمین دلیل گزینه بسیار مناسبی برای نماسازی ساختمانهای مرتفع بوده و به دلیل مقاومت بالا و شکلپذیری و وزن سبک در بسیاری از پروژهها مورد استفاده قرار میگیرد.
سازگاری بیشتر با شرایط محیطی و فصلی
براساس آزمایشهایی که انجامشده از بتن جی اف آر سی در هر نوع شرایط آبوهوایی سازگار است. بههمین دلیل از این بتن میتوان در بسیاری از مناطق مرطوب یا گرم استفاده کرد. ازآنجاییکه سطح این بتن با مواد پلیمر آغشته شده ترک و سابیده گی خوردگی در سطوح ایجاد نکرده و دوام مقاومت خود را چند برابر میکند و در مقابل طوفان، سیر، آتشسوزی و زلزله مقاومت خود را نشان میدهند.
عایق حرارتی و صوتی
از دیگر تفاوتهای بتن جی اف آر سی نسبتبه بتن معمولی داشتن عایق حرارتی و صوتی است. بهعبارتدیگر این محصول در مقابل آتش میسوزد و یک تنظیمکننده در برابر آتش است و ساختمان را در برابر شعلههای آتش محافظت میکند. نسبتبه بتن معمولی از حساسیت و فرسایش کمتری برخوردار بوده و مقاومت خود را در برابر انجماد نیز نشان میدهد. این ماده و محصول بهعنوان یک عایق صوتی و حرارتی بهخوبی عملکرد و کیفیت کار را بالاتر خواهد برد.
مواد تشکیلدهنده جی اف آر سی چیست؟
جی آف ار سی مانند هر مصالح و بتنی دیگر از سیمان، ماسه و آب تشکیلشده است. تنها تفاوت آن با دیگی بتنهای معمولی استفاده از الیاف شیشه، پلی آکریلیک، پلی کیور و روانکننده میباشد.
ماسه ای که در این محصول استفاده میشود ماسه طبیعی، بادی، و سیلیسی است که ترکیبات آن باعث وجود یک مقاومت بالا و ظاهری زیباتر و درعینحال کاربردی راحتتر در ساختوساز است.
الیاف شیشه علاوهبر داشتن استحکام و سختی و خواص بالای مکانیکی دارای قیمت ارزانتری بوده و بههمین دلیل این نوع بتن را مقرون و بهصرفه میکند.
کاربردهای مهم جی اف آر سی
از این بتن برای ساخت ستونها، گنبدها، سقفهای تزئینی، مجسمه، قطعات تزیینی دکوراسیونهای داخلی و خارجی ساختمان، ساخت سازههای دریایی بهخصوص اسکله و پلهای شناور و البته کانالهای کابلکشی استفاده میکنه بتن جی اف آر سی تنها بتنی است که در برابر رطوبت خوردگی نداشته و بههمین دلیل در آبوهوای مرطوب و ساختمانهای دریایی استفاده بیشتری دارد.
سخن پایانی
چی آف ار سی یک نوع بتن است که از الیاف شیشه ساختهشده و نازکتر و ضخیمتر البته با مقاومت بالا نسبتبه بتنهای معمولی و پنیرهای پیشساخته است. این نوع بتن بهعلت آنکه وزن کمی دارد در بسیاری از پروژههای عمرانی استفاده میشود. این بتن مقاومت کشسانی بالا، استحکام، ضد آب، ضد ضربه، عایق حرارتی و صوتی داشته و بهترین گزینه برای ساختمان سازی و پروژه ها بزرگ است.
قسمت پاینی که نسبت به دیگر مصالح ساختمانی از جمله بتن های معمولی که دارد می تواند پروژه را تا حدودی کم خرج تر به إتمام برساند. شاما باید توجه داشته باشید که کیفیت مواد در تولید آن از مهمترین فاکتورهای خرید میباشد. بههمین دلیل شما باید از مراکز معتبر آن را خریداری کنید. فروشگاه بتنی یکی از مراکز معتبر ارائهدهنده انواع بتن و مصالح ساختمانی بوده که دراینراستا بهعلت ارائه خدمات و محصولات باکیفیت نظر مثبت بسیاری از خریداران خود را جلب کردهاست.