کفسازی در خوزستان
کفسازی یکی از مراحل ساختمان سازی و پروژه های عمرانی است که با استفاده از متریال مختلف اجرا می گردد. انتخاب متریال کفسازی به عواملی همچون شرایط اقلیمی و آب هوای منطقه، بارهای وارده، خشک و خیس بودن فضا، سلیقه و … بستگی دارد.
بتن یک ماده مهم در کفسازی به شمار می رود بر همین اساس تصمیم گرفتیم در این مقاله به بررسی کفسازی در خوزستان بپردازیم.
کف بتنی
در حال حاضر بتن یکی از متداول ترین مواد برای کفسازی در خوزستان محسوب می شود و به دلیل ویژگی های خاصی که دارد بیشتر برای کفسازی محوطه و مکان های روباز مورد استفاده قرار می گیرد.
مهم ترین ویژگی بتن که آن را به ماده ی اصلی برای کفپوش مکان های پر رفت و آمد تبدیل کرده ، مقاومت بالای آن است. البته باید توجه داشته باشید که ضخامت بتن با توجه به این که کفسازی در چه مکان و به چه منظوری اجرا می شود متفاوت خواهد بود.
تعریف کفپوش بتنی
بتن به عنوان پر مصرف ترین مصالح در دنیا از سنگریزه های گرانیتی و صخره ای با نام پر کننده، چسباننده های سیمانی از جمله آهک و سولفات کلسیم و آب برای ایجاد واکنش با سیمان تولید می گردد.
در زمان های دورتر بتن تنها به عنوان زیرسازی برای کف ساختمان به کار می رفت حال آن که در دنیای امروز و در ساختمان های جدید به عنوان کف اصلی نیز به کار می رود.
همان طور که در بخش قبلی اشاره کردیم بتن یک کفپوش با مقاومت عالی است بنابراین در مکان هایی مانند سالن های ورزشی، سالن های غذاخوری و مکان های پر تردد، پارکینگ، حمام و اتاق نشیمن به وفور استفاده می شود.
تر کیبات بتن برای کفپوش
برای ساخت بتن مخصوص کفسازی در خوزستان از مواد زیر استفاده می شود:
- سولفات کلسیم
- آب
- سنگدانه
- سیمان سفید و سیاه
- چسب بتن
- رنگ های مخصوص
اجرای کفپوش بتنی به دو صورت روکاری و زیرسازی انجام می شود. در مورد کفپوش روکار زیبایی ظاهر از اهمیت زیادی برخوردار است و باید همگن باشد. کفپوش بتنی دوام زیادی دارد و ترک خوردگی و آسیب به ندرت در آن اتفاق می افتد. اما کفپوش زیرسازی از ملات درشت تری ساخته می شوند و ظاهر خوبی ندارند.
انواع کفپوش بتنی
کفپوش بتنی در انواع مختلفی ساخته می شود. که به صورت زیر دسته بندی می گردد.
کف پوش مقاوم به سایش
بتن این نوع کفپوش از سیمان، چسب مخصوص بتن، روان کننده های مخصوص بتن و آب ساخته می شود و به دلیل ویژگی که دارد در مکان هایی که در معرض سایش قرار دارند به کار می رود.
کفپوش با طرح سنگ
در مکان هایی که به کفپوش با مقاومت و استحکام زیاد نیاز است و در عین حال قرار است شبیه با سنگ باشد از این نوع کفپوش استفاده می کنند. این نمونه بیشتر برای پیاده رو سازی به کار می رود.
کفپوش بتنی
سه نوع کفپوش با نام های کفپوش ملاتی، کفپوش پاششی و کفپوش پلیمری وجود دارد که هر کدام از آن ها دارای خواص خاص خود هستند و بر اساس شرایط بهترین گزینه انتخاب می شود.
کفپوش بتنی از نوع پازلی
این نوع کفپوش برای کفسازی در خوزستان دارای خصوصیات زیر است:
- دارای طرح کنگره
- دارای طرح پنج ضلعی
- دارای طرح موجی
- دارای طرح شش ضلعی
- دارای طرح پازلی
- دارای طرح تبری
- دارای طرح آی
کفپوش برای پیاده رو
این نوع کفپوش در مکان هایی مانند باغ، پارکینگ، پیاده رو و محوطه اجرا می شود و دارای طرح و اندازه های مختلفی است و یکی از متداول ترین روش های کفسازی در خوزستان است.
کفپوش های پیش ساخته
این کفپوش ها در کارخانه ساخته می شوند و بعد به شکل قطعات آماده به محل پروژه منتقل داده می شوند و اجرا می گردد.
کفپوش های ترافیکی
به عنوان کفسازی در خوزستان برای مکان های پر تردد و مکان هایی که ماشین آلات و خودرو عبور می کنند به کار می رود و از استحکام فوق العاده ای برخوردار است. این مدل در طرح های مستطیل شکل و چند ضلعی تولید می گردد.
مزایای کفپوش بتنی
- این کفپوش ها با سرعت بسیار بالایی اجرا می شوند.
- دارای طول عمر بالایی هستند و به آسانی می توان از آن ها نگهداری کرد.
- این نوع کفسازی در خوزستان به راحتی تمیز می شود.
- دارای مقاومت فوق العاده ای در مقابل خراشیدگی و آسیب های محیطی است.
- در رنگ ها، طرح ها و انواع زیبایی تولید می شود.
- دارای خاصیت جذب گرما است پس می تواند به عنوان عایق حرارتی در کف ساختمان مورد استفاده قرار گیرد.
- در مقابل حریق و آسیب دیدگی مقاومت بسیار بالایی دارد.
- استفاده از این نوع کفسازی بتنی در خوزستان بسیار اقتصادی و مقرون به صرفه است.
- تعمیر و ترمیم و نگه داری از این نوع کفپوش هزینه ی زیادی ندارد.
- با محیط زیست سازگاری خوب و مناسبی دارد.
- در مقابل خراشیده شدن مقاوم است و طولانی مدت عمر می کند.
بررسی معایب کفپوش بتنی
- این نوع کفپوش سرما را در خود نگه می دارد و این موضوع در مکان های سردسیر باعث سرد شدن بیشتر کف می شود بنابراین با توجه به آب و هوا برای کفسازی در خوزستان مناسب است.
- رطوبت در کفپوش بتنی باقی می ماند و سبب می گردد لکه روی آن ایجاد شود و این موضوع به دلیل در معرض دید بودن کف از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
- کفپوش بتنی بسیار سخت است بنابراین برای مکان هایی که کودکان در آن رفت و آمد می کنند می تواند آسیب زننده باشد.
- کفپوش بتنی به عنوان کفسازی در خوزستان باید به نحوی اجرا گردد که در آن برجستگی وجود داشته باشد در غیر این صورت سطحی لیز خواهد بود.
سخن پایانی
در این مقاله با کفسازی در خوزستان از نوع بتنی آشنا شدیم و دانستیم انواع کفپوش بتنی چیست و در چه شرایطی اجرا می شود همچنین معایب و مزایای این کفپوش را شناختیم.
یکی از مواردی که در مورد کفپوش بتنی مهم به شمار می رود کیفیت بتن و مصالح و کیفیت اجرای کار است بنابراین پیشنهاد می کنیم خرید و اجرا را به افراد مطمئن و با سابقه بسپارید بر همین اساس ما آماده ایم تا راهنمایی های لازم را به شما دوستان گرامی ارائه دهیم پس با ما تماس بگیرید.
شماره تماس:09001887000